Volkswagen Golf VI: Gloeispiraal knippert in display code P246E

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDI

Sinds vorige week brandt/ knippert bij mij in het display het gloeispiraal lampje af en toe. Dit heb ik nu twee keer gehad.
Mijn auto moest toch voor een kleine beurt en APK naar de garage dus ze hebben hem ook gelijk uitgelezen.
Bleek de P246E code te zijn. Uitlaatgastemperatuursensor systeem 1 sensor 4 geeft een elektrische fout.
Nu hebben ze eerst gepoogd de foutmelding eruit de krijgen door de fout te wissen.
Tot gisteren ging dit ook goed, bij het optrekken voor een stoplicht knipperde hij ineens weer.

De garage heeft mij gezegd dat de kans bestaat dat als we de uitlaatgastemperatuursensor vervangen dat de foutmelding nog terug komt.
Aangezien de sensor 140€ kost plus arbeidsloon, ben ik benieuwd met welke zaken we nog meer rekening dienen te houden? Welke addertjes zitten er nog meer onder het gras bij deze foutmelding? Op internet al wat gegoogled en kwam ook al dingen als bekabeling en kabelboom tegen.

Benieuwd naar jullie reacties

Thijs1988

Geplaatst door Thijs1988 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 8 jaar geleden

In dit geval is het aan de garage het euvel goed uit te zoeken. Mogelijk zit het in de kabelboom of de sensor.

Allemaal niet zo moeilijk, kwestie van een juiste diagnose stellen en dan rep.

Gr. paul

Tiguan (0) PRO, 8 jaar geleden

ik zal eerst de Temp uitlaat sensor vervangen, dat moet je snel laten doen.als je dat niet op tijd laat doen, kans is dat de roetfilter verstopt raakt.

succes

Thijs1988 (0), 8 jaar geleden

[quote=P. Kelder]In dit geval is het aan de garage het euvel goed uit te zoeken. Mogelijk zit het in de kabelboom of de sensor.

Allemaal niet zo moeilijk, kwestie van een juiste diagnose stellen en dan rep.

Gr. paul[/quote]

De garage wil en probeert mij te behouden voor eventuele dure reparaties welke niet nodig zijn, vandaar ook dat ik vraag naar jullie eventuele ervaring met deze code fout. De diagnose is dus dat uitlaatgastemperatuursensor een foutmelding geeft, foutmelding kan wel gewist en gereset worden want hij komt terug.

[quote=Tiguan]ik zal eerst de Temp uitlaat sensor vervangen, dat moet je snel laten doen.als je dat niet op tijd laat doen, kans is dat de roetfilter verstopt raakt.
succes[/quote]

Dank voor je bericht, ik wil het ook zsm laten uitvoeren, maar wou even jullie meningen en ervaringen horen.

P. Kelder (0) PRO, 8 jaar geleden

[quote=Thijs1988]
De garage wil en probeert mij te behouden voor eventuele dure reparaties welke niet nodig zijn, vandaar ook dat ik vraag naar jullie eventuele ervaring met deze code fout[/quote]

Dit bovenstaande begrijp ik maar deze diagnose dient de garage te doen en juist om jouw te behoeden voor onnodige kosten.
Nu lijkt het er op dat jij zelf de oplossing moet aandragen aan de garage, de omgekeerde wereld natuurlijk...

Gr. paul

duimp30 (0), 6 jaar geleden

Is zo'n sensor makkelijk te vervangen?
Heb namelijk het zelfde probleem maar mijn auto gekocht in Brabant en moet 2 uur rijden.

Misschien is deze zelf te vervangen vandaar mijn vraag

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Proberen het probleem op te lossen door de fout te wissen werkt natuurlijk niet want de fout komt er niet zomaar in. Fout komt dus logischerwijs weer terug.
Aangezien de foutcode niet gelijk terugkomt maar na een tijdje geeft je dat misschien mogelijkheden, bijvoorbeeld de stekker eraf trekken en dan starten en kijken of de foutcode veranderd in een andere omschrijving. Bijvoorbeeld van "fout in circuit" naar " kortsluiting met massa" of een andere verandering. Als dat gebeurt dan weet je dat de bedrading in orde is anders kan de motor ecu ook niet dat verschil zien. Dan weet je dus dat de sensor stuk is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.