Volkswagen TRANSPORTER TDI 128 KW 1.0 4MOTION DC: Gloeispiraal storing, inhouden T5, Cruisecontrol niet werkend

Brandstof: Diesel

Goeie dag heren,

Sinds kort kampt de TRANSPORTER BESTEL D 128 KW DC 4MOTION (t5) met wat enkele problemen.

Om te beginnen, vaak bij het opstarten geen problemen. Na een stukje rijden komen er problemen met de gloeispiraal. De gloeispiraal gaat spontaan branden en de auto schiet in zijn beveiliging waardoor er beperkt vermogen is. De storing wil ook zo maar spontaan verdwijnen. De T5 wordt voornamelijk gebruikt voor de bouw en trekt hierdoor ook aanhangers die zwaar beladen zijn. Echter doet het probleem zich in beide situaties voor, zowel onbeladen als beladen.

De cruisecontrol weigert ook wanneer de storing intreed. Wanneer de storing intreed en ik het voertuig stop en uitschakel en een paar seconde later weer inschakel is de storing weg.

Van de week is de auto bij de garage geweest. Hierbij hebben ze de EGR klep vervangen. Echter blijft de storing er in zitten.

Kan iemand mij helpen en adviseren waar het probleem zit. Het voertuig is uitgelezen. En de storing verdwijnt niet, ook na reset.

Juggermood

Geplaatst door Juggermood (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

voyager (0), 8 jaar geleden

Wat is de code en uitleg van de storing?

Juggermood (0), 8 jaar geleden

Dat weet ik zo even niet uit het blote hoofd.

voyager (0), 8 jaar geleden

Dan snel een pet op. :-) Zonder foutcodes is het gissen naar de oorzaak.

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 8 jaar geleden

@voyager haha

Maar idd, foutcode zou helpen

Mvg diagnoseoplocatie.nl

Juggermood (0), 7 jaar geleden

Probleem dachten we opgelost te hebben door een kabel breuk.
Echter toen de vakantie voor de deur stond begon onze rit naar Zuid Frankrijk. De eerste paar honderd kilometer ging goed, totdat we ter hoogte van Parijs de bergen kwamen. Berg op, ging compleet mis. De noodstop schoot erin en de bus verloor zijn vermogen. Na een aantal al rijdende resets (contact uitzetten en weer aanzetten) werd dit probleem een storende factor maar wel redelijk te doen. Bus vol geladen met vakantie materiaal en niet normaal een heuvel op kunnen rijden..

Probleem: normale vlakke wegen geen probleem.
Berg opwaarts op cruise control: storing schiet erin terug
Berg opwaarts zonder cruise control: soms lagere versnelling (hogere toeren) 1e keer komt de storing wel andere keer niet.

De terugweg:
Nadat de bus bij een Franse garage was geweest, een klepje van het turbo circuit vervangen heeft, heeft de bus het een week lang goed gedaan. Toeren door de Pyreneeën, geen enkel probleem.

Echter de weg terug werd een ramp. Storing schoot bij de kleinste heuvels er weer in. Daarnaast is het motorstorings lampje ook gaan branden (katalysator) Garage kan nergens een directe oorzaak vinden van het probleem. Of terwijl VW kan ons niet vertellen of het mechanisch is of technisch.

Bus heeft : 120.000 km op de teller.
Wordt dagelijks gebruikt voor het trekken van een aanhanger met een kraan hierop. (binnen het max laad vermogen)

Iemand die ons kan helpen of een tip kan geven waar we naar moeten kijken. Zekeringen, schakelaars ect!

Vriendelijke bedankt

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Nog steeds; foutcodes.... :-)

Juggermood (0), 7 jaar geleden

Probleem is opgelost. De fout zat hem in een lekkage bij de turbo die de storing opriep.

Probleem heeft de garage opgelost door er een rook machine tegen aan te zetten.

Thanks voor de hulp

Juggermood (0), 7 jaar geleden

Opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.