Volkswagen TRANSPORTER BESTEL TDI 96KW 1.0: olielampje gaat branden maar olie is voldoende

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Vermogen (kw): 96

ik heb een probleem met mijn olielampje.... tijdens het rijden gaat na ee bepaalde tijd het olielampje branden terwijl er voldoende olie in de auto zit... als ik dan vervolgens de motorkap open, gaat het lampje uit en kan ik weer een aantal kilometers rijden, en dan gaat het lampje weer branden en moet ik het vorige herhalen.... iemand een idee wat dit kan zijn?
alvast bedankt.

Aalderik1972

Geplaatst door Aalderik1972 , lid sinds 7 jaar geleden

5 Reacties

voyager, 6 jaar geleden

Zou ik om te beginnen oliedruk met een meter meten.Daarmee is oliepomp evt uit te sluiten als boosdoener. Uitlezen met een VW apparatuur zou dan ook een zoekrichting kunnen geven.

P. Kelder PRO, 6 jaar geleden

Vaak zit het euvel in de motorkap schakelaar (Microswitch) zit verwerkt in het slot en die is defect.

Gr. paul

Tiguan PRO, 6 jaar geleden

Wat is de Kleur van het olielampje? ROOD>GEEL

Aalderik1972, 6 jaar geleden

geel, tiguan

jan5047 PRO, 6 jaar geleden

dan is de olieniveau sensor stuk deze zit in je carter en geeft aan dat er te weinig olie in zit, maar als het oliepeil goed staat is het geen probleem, roodlampje is erger dan stoppen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.