Volkswagen Golf: Golf 2 1.3 CL singeploint injectie - motor slaat af bij stat

Bouwjaar: 1990

Hallo allemaal,

Ik heb een probleem met mijn golf 1.3 CL injectie. Hij start altijd prima, echter, zodra ik de koppeling induw en hij stationair gaat draaien daalt hij naar een dusdanig laag toerental dat hij afslaat. Als ik op tijd gas bij geef voor het toerental te laag wordt, stijgt het toerental en blijft hij draaien. Het is echter erg vervelend rijden, als je nog geen 2 seconden de koppeling in kunt duwen en hij al afslaat.

Als ik gepresteerd heb een tijdje te kunnen rijden zonder dat hij af sloeg, wordt het probleem minder erg. Het duurt dan steeds langer voordat hij naar een te laag toerental afzakt (kan zelfs een minuut of 2 duren). Dit schijnt geen verband te houden met of de motor warm is of koud. Want als ik het contact dan afzet, en ik start hem weer, begin ik weer van voren af aan en slaat hij weer af na 1 seconde. En moet ik dus weer een tijd rijden voor het weer minder erg wordt.

Ik heb inmiddels de luchtmassameter vervangen en hij loopt niet meer zo onregelmatig tijdens het rijden in de versnelling op een laag toerental. Maar hij blijft wel afslaan als hij stationair loopt. Aangezien er een oude temperatuur sensor in de auto lag toen ik hem kocht, neem ik aan dat de vorige eigenaar die ook al geprobeerd heeft te vervangen, dus dat zal het ook wel niet zijn.

Iemand enig idee wat het kan zijn? Misschien tips om enkele zaken uit te testen of uit te sluiten, voor ik naar de garage ga? Ik heb zelf geen meetapparatuur.

Ik heb het forum al afgezocht, maar ik kan dit exacte probleem niet vinden.

Alvast bedankt,
Frank.

fev

Geplaatst door fev (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Marijn7200 (0), 19 jaar geleden

Gokje een brandstofdruk probleem? d.m.v een verstopt filter ofzo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.