Volkswagen 0: Golf 2 1.6 PN, probleem met stationair lopen en inhouden met opt

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 Motorcode PN

Ik heb een aantal problemen met de beruchte Pierburg 2EE Carburateur.

1. Bij een koude motor blijft het toerental na een stoot gas even hangen rond 3500 toeren en zelfs hoger!! Hij zakt dan heel langzaam weer terug en valt vervolgens of héél laag terug (+/- 500 toeren) of valt helemaal uit. Naarmate de motor iets warmer wordt wordt dit minder maar blijft even goed heel erg schommelen in het toerental.

2. Met stevig optrekken houd de motor in en moet je een beetje pompen met het gas anders begint hij heel erg te stotteren. Ik heb al gezien dat de accelleratie pomp niet werkt, hij spuit immers geen extra benzine in (uit het kromme tuitje) en vraag me af waar dat aan kan liggen.

3. Verder heb ik het idee dat de choke te laat "uit" gaat. Dit, omdat de motor pas iets beter loopt als de thermostaat open gaat en de motor dus echt goed op temperatuur is. Zet ik de motor af en wacht ik dan 3 minuten loopt hij net zo slecht als met een zo goed als koude motor.

Ik gooi regelmatig een reiniger in de tank maar dit helpt slechts tijdelijk.

Alle waarde CO e.d. zijn nagenoeg perfect.

Schijnt echt een euvel te zijn bij deze carburateurs maar vind het nu knap irritant worden.
Je merkt dat het probleem steeds erger wordt naarmate je er meer aan probeert te doen.

- Hoe kan ik eenvoudig nalopen waar het/(de) proble(e)m(en) zitten??
- Misschien heeft iemand een "check"lijstje voor me??

*** Heb afgelopen zomer (2009) 3 keer een nieuwe Koelwaterflens (met de 2 sensoren bovenop) erop moeten zetten omdat deze 3 keer op dezelfde manier is gesmolten van de warmte. 3x immitatie van FEBI, alle 3 kapot. 1x origineel VAG, Doet het nog steeds en is nog goedkoper ook. Bleek achteraf de thermostaat te zijn.
Misschien dat het hier nog aan kan liggen?

Twentyfour

Geplaatst door Twentyfour (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Zoek even hier op het forum, heb ook al een paar keer een site van deze carb's geplaatst en dit probleem is al vaker besproken..

Is de pakking onder de carb niet kapot ? Ontsteking in orde ?

Wat waren die waardes van het CO e.d. ? Dat alles perfect is kan ik bijna niet geloven als hij zo slecht loopt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.