Volkswagen Golf II : Linker voorband loopt aan beide kanten af..Rechts niet..

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Benzine, Motorcode: N.v.t

Beste Collega's

Na dat er een half jaar geleden 2 nieuwe voorbanden zijn gemonteerd, Toyo's in de maat : 195-40-16 is me de laatste weken opgevallen dat de linker voorband zowel binnen als buiten helemaal is afgelopen, terwijl het profiel in het midden nog in orde is, de rechter voorkant is alleen ligt van de binnenkant afgelopen, maar dit is wel logisch omdat de auto flink laag ligt,

Nu is het normaal het één of het ander, dat ze wat aflopen aan de binnenkant, oke..maar nu loopt 1 band ook van buiten helemaal kaal, het is naar mijn weten gebeurt nadat hij is uitgelijnd toen de banden erop zijn gekomen, de autobandenzaak die hem uitgelijnd heeft, kreeg de linker stuurstang niet los, met geen mogelijkheid en nu heeft hij de zaak uitgelijnd met alleen de rechterkant, volgens hem kon dat zonder probleem en de auto reed ook gelijk weer mooi rechtuit en perfect, maar nu heb ik dit probleem en de vraag is hoe dat kan.

De bandenboer zegt : 99,9% een te lage bandenspanning, maar daar twijfel ik aan, de spanning word om de 2 weken gecontroleerd en bedraagt 2,7 Bar wat me niet te laag lijkt, ik twijfel echter aan de procedure hoe er uitgelijnd is geworden ??

Zaterdag heb ik een afspraak gemaakt om de boel te controleren,

Graag eens jullie meningen over deze wijze van uitlijnen.

Voor de duidelijkheid, geen speling op voortrein / subframe / kogels of wat dan ook..

Gr Stefan

stefan84

Geplaatst door stefan84 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

als hij zowel binnen als buiten kant band slijt dan moet het iets met de banden spanning zijn.
maar je controleerd ze op tijd en ben met je eens dat 2,7 bar niet telaag is.
maar aan de uitlijning lijkt mij het niet liggen want dan zou er maar aan een zeide slijtage zijn.
dus blijft toch de spanning over je hebt natuurlijk wel een bijzonder maat band voor een golf 2.
misschien een combinatie van alles .
dus geen echt antwoord maar hoe dit gewoon in je achter hoofd als de uitlijning goed mocht blijken testaan.

groetjes jan.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Jan,

Ik vind het zelf ook gek, Hij ligt wel extreem laag, deze banden zitten op een 7,5J velg..

Dat ze op deze manier wat aflopen aan de binnenzijde is ook niet meer dan logisch, maar ik rij al jaren zo en dit is mij nog nooit gebeurt dat 1 kant ook buiten compleet afloopt, na de laatste uitlijning is het eigenlijk begonnen, morge zoek ik even het rapport op en maak ik even een foto van die band.

Maar volgens mij is het ook niet 'je van het' als ze hem alleen rechts verstellen om hem uit te lijnen omdat de linkerkant niet gangbaar was ( stuurstang/kogel ) of denk je daar anders over ?

Gr Stefan

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

nou bij deze wagen is dat nog tedoen al is het natuurlijk beter als je beide zijde kunt verstellen maar dan zul je eerst de stuurarmen moeten vervangen.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.