Volkswagen GOLF II: Golf 2 diesel begint ineens te roken

Bouwjaar: 1990

Hallo,

Ik heb van het winter een golf II turbo diesel aangeschaft.
Hij reed altijd prima.

Maar nu begint hij bij een koude start ineens wat meer te roken en stinken dan anders. En het olieverbruik is ook iets toegenomen.

Wat kan het zijn..Of is hij gewoon toe aan een grote beurt
Luchtfilter,oliefilter,etc

Okke

Okkehel

Geplaatst door Okkehel (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Okkehel (0), 19 jaar geleden

Iemand??

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan van a tot z zijn, wat voorkomt is gewoon algemene motorslijtage (denk aan zuigerveren) of lekke/versleten asafdichtingen van de turbo (brengen dure revisie teweeg)

Olieverversen zou best eens iets kunnen helpen, maar verwacht er geen wonderen van. Een luchtfilter wat potdicht zit door vervuiling geeft overigens ook olieverbruik.

carmania2000 (0) PRO, 19 jaar geleden

verstopt luchtfilter heeft tot gevolg dat hij olie gaat opzuigen via de carterontluchting. Is een gekend probleem bij die golf 2 turbodiesels. Vervang de luchtfilter en weet ons maar te melden of het dan opgelost is. Verder zou ik ook de gloeibougies eens laten testen. Als deze stuk zijn kan hij bij koude start ook wel wat gaan roken.

slb (0), 19 jaar geleden

Als ik het zo hoor....
Meet eerst ff of er spanning op de rail van de gloeibougies komt te staan. Kan de grote zekering zijn voor het voorgloeien (is een metalen plaatje en ziet er ongeveer zo uit: ] )

Als er spanning op staat, kijk de gloeiboegies na (ohms doormeten) en vervang ze allemaal(zo duur zijn ze niet), tis goed te doen op een na, die zit echt kl#te.

Voor het luchtfilter zou je zo'n K&N luchtfilter kunnen nemen, tis ff slikken, maar dan heb je er voorlopig (ca 100.000km) geen omkijken naar.

Succes...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.