284 bezoekers online

Volkswagen GOLF CABRIOLET: Golf 3 1.6 koelprobleem.. wordt koud op snelweg en warm normaal

Bouwjaar: 1997, Motorcode: Aft

Hi,

Ik heb reccent een golf 3 gekocht met een 101 pk aft motor. Ik heb de auto in de stalling gezet ivm vakantie en wou de auto een grote onderhoudsbeurt geven als ik weer thuis ben.


Het is me opgevallen dat als ik op de snelweg rijd de koeltemperatuur zakt tot 0 en als ik stationair stil sta de temperatuur netjes in het midden staat. Tevens gaat dan soms de koelvin draaien.

Is dit een thermostaat probleem? Of Koelsensor? Hij blaast zowel koud als warme lucht en rijd schakelt verder prima. Heb de auto best ver gekocht zeker 200 kms vanaf mijn km. Dus hij heeft zich bewezen.. als er iemand voor mij kan zeggen wat ik weg kan kruisen de thermostaat of koelling sensor zou dat enorm.veel schelen aan geld en tijd.

Kolf1

Geplaatst door Kolf1 , lid sinds 2 jaar geleden

6 Reacties

0

ricky, 2 jaar geleden

De thermostaat is stuk, deze blijft open staan waardoor er teveel gekoeld wordt en daardoor zakt de meter bij hogere snelheden (veel rijwindkoeling). Hoogstwaarschijnlijk verholpen door vervangen van thermostaat.

0

Kolf1, 2 jaar geleden

Hoi maar kan ik hiermee nog een weeke zo rijden? Er gaat veel meer vervangen worden bougies luchtfilter olie etc. Dat neemt paar dagen voordat die dingen komen. Heb hem wel nodig voor werk helaas.

0

kaleido 1, 2 jaar geleden

Ja hoor geen probleem , kost alleen extra brandstof.

0

Kolf1, 2 jaar geleden

Nou heb even een vw dealer gemaild, en volgens de dealer zou een thermostaat 46 euro kosten.. belachelijk hoog... voor dat geld heb ik er 3 van gates
..

0

kaleido 1, 2 jaar geleden

Er kan er toch ook gewoon in van gates.

0

richard72, 2 jaar geleden

En je moet wel er op letten dat hij op bedrijfs temperatuur komt!! Want is niet allen kwestie van veel verbruiken , maar een auto is gemaakt om te draaien op bedrijfs temperatuur , uitzetting enz. Week je rijden of een uur , als je maar zorg dat hij niet verder afkoelt dan normaal , het kan geen kwaad maar is zeker niet goed !
Betet een stuk van je radiator af schermen met karton , en inde gaten houden dat als je in stad rij hij warmer word maar dan spring de electriche fan aan . Als je zorg dat hij dan ook net als normaal op warme dag warm word . Ben je zekerder van je zaak dan dat je hem onder bedrijfs temperatuur laat zakken zeker om dat je dan (snel weg) ook veel toeren maak , Dus het maak wel degelijk uit ,
Termoataat heeft een bepaalde grade dat hij open gaat , voorsommige type auto's hebben ze twee verschillenden temperaturen meestal. Rond de 85 of 75 graden , let daar ook even op als je er een plaats

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.