Volkswagen Golf III : Golf 3 gti 8v mist vermogen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 8v 2E

Hallo,

Ik rijdt nu ongeveer al een jaar met veel plezier in mijn golf gti.
Nu begon deze een paar dagen geleden in een keer hoorbaar meer geluid te produceren uit de inlaat, dit vond ik opzich wel leuk klinken, merkte toen ook nog niks qua vermogen...
Nu zijn we een paar dagen verder en is het vermogen sterk afgenomen, kom op de snelweg niet meer boven de 120 uit en doortrekken tot over de 4000 toeren word al helemaal een probleem!
Ik heb de auto uitgelezen en hieruit bleek dat de lambdasonde voor de kat kapot zou zijn, na deze vervangen te hebben is het al wel een stukje beter, maar 100% is het nog niet. ook heb ik uit voorzorg de bobine vervangen omdat ik weet dat dit een zwak punt is van dit type motoren, dit mocht ook niet helpen.

Als ik de auto nu uitlees dan geeft hij nogsteeds de lambdasonde voor de kat aan, spanningssignaal te laag. Mijn vraag is nu hoe verder, ik kan me redelijk redden met de techniek maar ik zou niet weten wat, waar en hoeveel ik van iets moet meten;)

Ik hoop dat jullie mij een beetje verder kunnen helpen!

KvT

Geplaatst door KvT (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

met je lambdasonde is niks mis denk ik. Het zal eerder komen door je kapotte uitlaat,die zal wel lekken voor de kat,waardoor het mengsel (verkeerd) wordt aangepast...

KvT (0), 11 jaar geleden

Hoi Maarten,

Ik weet 100% cker dat mijn uitlaat gasdicht is.
Het geluid wat je hoord als ik gas geef komt echt uit mijn luchtfilter...

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

oke,verkeerd gelezen,dacht dat je de uitlaat had geschreven. Maar verkeerde drukken in de inlaat is ook net zo slecht. Ook daar wordt het mengsel op anagepast...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.