Volkswagen 0: Golf 3 td start niet

Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 td

Hallo, ik heb een golf 1.9 td die 5 jaar heeft stil gestaan maar daartussen wel een keer heeft gedraaid. Hij starte onmiddellijk en viel direct weer stil zo een 10 tal keren (ik denk totdat de mazoutpomp leeg was) met telkens veel rook en toen nits meer. Nu wil hij precies starten maar gaat niet aan. Zou het een magneetcontact zijn of misschien verouderde mazout, ik weet niet of mazout slecht wordt. De auto is van bwj.'96 en heeft 174000 km Grtjs

Marc 4

Geplaatst door Marc 4 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Spuit eens met remmenreiniger of een ander starthulpmiddel eens in de inlaat tijdens starten en als hij daar wel op reageert/blijft lopen dan simpelweg gezegd probleem in de brandstof toevoer en dat kan dan van alles zijn, van filter tot de pomp.

Marc 4 (0), 9 jaar geleden

Hij start ondertussen nadat ik de electonica heb weggedaan die achter het zwarte kapje op de dieselpomp zit. Er zit daaronder een magneetcontact en ik heb die een rechtstreekse stroom gegeven. Nu draait hij al sputerend stationair en kan niet op toeren komen. Ik denk niet dat er lucht op de leidingen zit omdat de mazout er uitspuit als ze los draai. Ik denk dat er te weinig mazout doorkomt en er iets met de pomp scheelt.

Marc 4 (0), 8 jaar geleden

Er is een andere pomp geplaats. Laten afstellen en de motor draaide perfect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.