Volkswagen Golf V: Golf 5 1.4

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Beste forum bezoekers,

Ik heb sinds een half jaar een VW Golf 1.4 (geen tsi ect). Mijn verbuik ligt constant er hoog (600km op 1 tank max) 1:10. Ik vind dit erg vreemd. Ik schakel altijd bij 2500 toeren ik rij niet harder dan 120km/h. Hebben jullie enig idee hoe dit mogelijk is? En misschien een oplossing

Vriendelijke groet!

gercoh

Geplaatst door gercoh (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Verbruik meet je door aantal het kilometers te delen door het EXACTE aantal verbruikte liters, en dat een paar maar achter elkaar. Dus niet"een tank vol" want dat zegt niets. Een kleine(re) motorinhoud wil ook lang altijd niet zeggen dat het verbruik minder is. Een kleine(re) motor moet er gewoon meer voor doen om hetzelfde te presteren als een grotere broer. En dat kost extra energie (benzine).
Verder zijn er nog meer invloeden: stadsverkeer, file, verkeerslichten, buitentemperatuur, extra accessoires aan ( licht, airco, achterruitverwarming enz ) bandenspanning en last but not least: je eigen rechtervoet........

gercoh (0), 11 jaar geleden

Beste Moderator,

Bedankt voor je snelle reactie!

Zonder boorcomputer is dat uiterst lastig te berekenen gok ik? Er zit altijd nog wat liters in je tanks enz. Dat verhaal van een te kleine motor hoor ik inderdaad wel vaker. Mijn woon-werk verkeer is 70% snelweg 30% stad. Of het nou -15 is of 30 graden het verbruik blijft erg hoog. Bandenspanning doe ik 1x per maand ongeveer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.