Volkswagen Golf V: Golf 5 benzine 1.4 trilt/bibbert bij optrekken uit de 1ste versn

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: BCA 1K 1.4 16V 55kW 75pK

Geachte leden van Problemcar,

Ik ben in het bezit van een VW Golf 5 met een 1.4 16V 75pk basismotor met kilometerstand 153.000.
Al toen ik de auto kocht deed het probleem zich voor dat bij het vertrekken uit stilstand er een rilling in het voertuig te voelen is. Als ik het koppelingspedaal laat opkomen voel ik de trilling het hevigst, met of zonder gas bij geven doet het probleem zich voor. Ook heb ik gemerkt dat bergopwaarts en/of met meerdere personen in de auto de trilling zich sterker voordoet. Met mijn broer achter het stuur is mij opgevallen dat de voorbanden bibberen bij het oplaten komen van de koppeling.
Het probleem doet zich enkel en alleen voor in de eerste versnelling, heel soms ook als ik overschakel naar het tweede versnelling. In hogere versnellingen is het mankement niet aan de orde. Warm of koude motor heeft geen invloed.

De auto is goed onderhouden met afgelopen week een distrubutieset met waterpomp vervanging. Klein onderhoud is 10k geleden uitgevoerd.

Nou heb ik me ingelezen en ik heb het vermoeden dat het wellicht met de koppeling te maken heeft. Mijn vraag is dan ook hoe ik hier uitsluitsel in krijg? En heeft mijn auto nou wel of geen 2e vliegmasawiel (of alleen dieselauto's) ?

Bij voorbaat vriendelijk bedankt

doctorAlba

Geplaatst door doctorAlba (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (10) PRO, 8 jaar geleden

lijkt me net wat je zegt een koppelingsplaat tezien die iets krom is en juist met weg rijden merk je dat omdat dan de koppeling slipt.
als je eenmaal rijdt is dat niet meer het geval.
ik neem aan dat als je achteruit rijdt dat hij dan ook trilt.
als dat zo is dan zul je om van de klacht af tekomen de koppeling compleet moeten vervangen.
je hebt geen 2 massa vliegwiel dus daar heb je geen last van.

groetjes jan.

doctorAlba (0), 8 jaar geleden

Dankjewel Jan! Trillen gebeurt inderdaad ook bij het achteruit rijden. Nou ben ik ermee naar de garage geweest en die houden in hun achterhoofd dat het ook iets met de aandrijflijn kan zijn of de ophanging / versnellingsbakrubbers/ aandrijfassen of motorsteunen. Zouden deze onderdelen ook trillingen bij het optrekken tot gevolg kunnen hebben?

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Die delen die jij noemt veroorzaken alleen een trilling als je de koppeling al los hebt en dan gas geven, wat jij zegt is trillen vanuit stilstaand optrekken (dus koppeling nog steeds bediend) en dan is het inderdaad de koppelingsset vervangen.

doctorAlba (0), 8 jaar geleden

Dat is inderdaad mijn probleem, ik ga de koppeling binnenkort vervangen. In ieder geval hartelijk dank voor de hulp

jan T (10) PRO, 8 jaar geleden

we horen het resultaat wel.

groetjes jan.

doctorAlba (0), 8 jaar geleden

De koppeling is vervangen en inderdaad het getril is ook weg, bedankt !

jan T (10) PRO, 8 jaar geleden

mooi dan kun je tenminste weer gewoon weg rijden.

groetjes jan.

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Oke mooi!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.