Volkswagen Golf: Golf IV 2.3 L V5 150 pk- wel of niet chippen

Bouwjaar: 1999

Vraagje,,wie heeft bovenstaande auto al eens laten chippen maar dan wel een chip op maat laten maken bij een bedrijf die niets anders doet.

En wat waren daar de voor en of nadelen van dan hoor ik dat graag,wand als ik deze Chip - specialisten mag geloven zijn er alleen maar voordelen te behalen bij deze auto vooral bij het bezinegebruik en een beter koppel in het middengebied indien je dat teminste wenst.

Groeten.

Geplaatst door

snowman11000 (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Tot slot,,door het software programma opnieuw te laten herschrijven met een ''chip op maat'' en waarvan het noodprogramma wel blijft bestaan,kan ik zelf beslissen of ik meer koppel of endsnelheid wil en heb daar dan geen acceleratietest of dure rollenbank achteraf voor nodig!!

snowman11000 0

19 jaar

Simpel advies als je een chip wilt gaan kopen: eerst proefrit maken en acceleratietijden meten, b.v. 80-120 in III. Is de auto daar sneller dan werkt de chip. Is de auto niet sneller dan naar een ander gaan. Geen proefrit mogelijk? dan gauw een ander zoeken.

oldford 0
badge

19 jaar

Die uitleg is mijn wel duidelijk maar ik hoor graag ervaringen zoals gezegt >>>

Wie heeft bovenstaande auto al eens laten chippen maar dan wel een chip op maat laten maken bij een bedrijf die niets anders doet dan chippen en tunen,en met als voordeel een beter koppel in het middengebied en een gunstiger benzine verbruik....acceleratietijden heb ik geen belang bij.

snowman11000 0

19 jaar

....acceleratietijden heb ik geen belang bij.
Je bent mij even kwijt. Je wilt een beter koppel in het middengebied, maar hoe wil je dat dan vaststellen? Dat kan dus alleen maar met een acceleratietest, of tegen betaling op een rollenbank. Of gaat het om minder benzineverbruik? Dan moet je een 1.6L kopen.

oldford 0
badge

19 jaar

Oh, sorry hoor. Ik wist niet dat je er zoveel verstand van had. Ik dacht dat een professioneel advies van iemand die zelf dozijnen chips gemaakt heeft van pas zou komen. Veel succes met de chip op maat.

oldford 0
badge

19 jaar

idd snowman dit is nonsens,old ford heeft gelijk, meten is weten vooral als je het hebt over "middengebied" dat is moeilijk meten met rijden in tegenstelling tot acceleratie vanaf stilstand of topsnelheid

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.