Volkswagen golf IV tdi: trillende motor

Bouwjaar: 1998

Ik heb met mijn golf het volgende probleem: Als ik bijna wil stoppen trilt de motor (niet altijd trouwens). Ik heb wel eens van iemand gehoord dat dat kan liggen aan het computersysteem. Heeft iemand hier ervaring mee?

gr. Z

zvezdan

Geplaatst door zvezdan (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo...

trillen is niet het juiste woordt! het gevoel is of deze op 3 cilinders draait hij schud (even)

dit probleem komt idd, uit de software! de dealer lost dit op dmv, een nieuwe ECU (boord computer) ik los dit op met een ander stukje software er komt nl, een kastje tussen die het snelheidssignaal slechts enkele seconden onderbreekt tijdens/net voor de stop..

hiermee is het probleem voor 100% verholpen...

paul,

zvezdan (0), 18 jaar geleden

Hallo Paul,

Klopt precies, tis net of ie op 3 cilinders rijdt!! Maar is het eigenlijk schadelijk om zo door te rijden of moet ik het meteen laten verhelpen. En wat zijn eigenlijk de kosten hiervoor? jij omschrijft twee methoden: compleet nieuwe ecu en ander stukje software met kastje. Wat raadt jij me aan en wat zijn de kosten voor de verschillende oplossingen?

Alvast bedankt,
Zvezdan

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo.. zvezdan

tja.. wat heet kwaad.. fijn, is het zeker niet, komt ook niet ten goede aan de motor..

dealers monteren idd, een andere ECU, de kosten zijn niet gering!

indien je wat meer info wilt mbt, dat kastje (software) mail me dan even persoonlijk.. voor de uitleg..


paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.