Volkswagen Golf IV: Golf IV - Rook uit uitlaat - is motor te repareren?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik kan een Golf IV overnemen. Alles leek verder goed echter merkte ik na een testrit dat er aardig veel rook uit de uitlaat kwam. Ik weet eerlijk gezegd niet meer wat de kleur van de rook was. Maar ik weet nog wel dat een monteur zijn hand tegen de uitlaat hield (terwijl de motor draaide) en keek wat voor kleur roet het af gaf en zei dat het stonk. En bevestigde hiermee het probleem.

Nu weet ik als leek dat wanneer je veel rook uit een uitlaat ziet komen dat dit dan vaak de motor is. In eerste instantie zei hij ook dat hij de auto naar de export zou doen. Waarschijnlijk omdat je motor dan zo goed als op is?

Maar niet veel later zei hij dat hij de motor ook kon repareren. Hij deed dan wel een x bedrag boven op de prijs.

De grote hamvraag die ik heb, is het uberhaupt wel te doen? Een motor repareren? Hij zei dat het een paar honderd euros duurder zou worden wat mij weer relatief weinig lijkt voor zoiets.

Is het mogelijk om de motor zo te repareren dat de rook wordt onderdrukt op de een of andere manier, waardoor het de eerste weken LIJKT alsof hij gemaakt is. Maar in werkelijkheid toch niet goed is.

Ik wil namelijk niet binnen een half jaar alsnog met een kapotte motor zitten.... Dus hoe groot achten jullie de kans dat dit zal gebeuren??

PS:
Overigens had de Gold IV ook maar 120.000 kilometers op de teller, en dan al een motor die niet meer goed is..? Is dat ook niet een beetje vreemd? Ik weet niet of die tellers nog terug te draaien zijn.

Groeten.

vivendi

Geplaatst door vivendi (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Heel, heel, heel hard wegelopen, niet achterom kijken en een andere auto opzoeken.

vivendi (0), 12 jaar geleden

Je bent niet de eerste die dit zegt. Ik Zal er inderdaad met een grote boog omheen lopen en niet meer bij in de buurt komen :)

mamoli (0), 12 jaar geleden

Ik zou ook hard wegrennen. Dat de motor niet goed is, ligt meestal niet aan de motor maar aan de gebruiker(s). Deze hebben over het algemeen totaal geen passie voor techniek en liefde voor hun wagen. Flink toeren trappen met koude motor, 5 liter motorolie voor 5 euro bij de Aldi, nooit onderhoud etc.

Ik ken bijvoorbeeld zat mensen die vinden dat je NOOIT de olie van een auto hoeft te vervangen omdat de olie beter wordt naarmate het ouder wordt!!! hahahaha damnnnnnnnnnnnnn

Kennelijk heb je nu toevallig een auto van zo een iemand :D

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.