Volkswagen Golf IV: GTI'150PK Vreemd geluid bij het sturen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20V TURBO

Hallo,


Ik heb een vreemd probleem in mijn golf 4

Heb de auto niet zo heel lang 4 manden +- 3k gereden maar ben de laatste dagen op een probleem gestuit dat erger word. Probleem merkte ik voor het eerst op met achteruit inparkeren , treed op als de stuur gedraaid is en ik naar achter rij (8/10 keer hoor ik niks).

Dus ben ik vandaag maar is gaan testen op een parkeer plaats omdat ik er deze ochten ook hoorde toen ik vooruit reed maar alleen in de bochten, of als ik maar een beetje aan stuur draaien links of rechts. Het probleem leek niet op te houden na +- 10km dus ben ik even gestopt om te kijken.


Nou stuur staat recht auto loopt stationair ik hoor niks , draai dan naar rechts of links en er onstaat een vreemd geluid redelijk luid klint als iets mechanisch dat plots luider word als je aan stuur draaid ,
het verdween ook wonderbaarlijk na het stil staan heb er ook de rest van de dag geen last van gehad.

Ben dus daarna naar een parkeer veld gereden en rondjes gaan rijden gewoon in zijn 1 niks geks. In de auto niks te horen.

Normaal rij ik rustig, gister avond ben ik wat enthousiaster door de bochten gereden. Dit kwam dus gelijk in me op dat wellicht hier het probleem was omdat het nooit eerder zo erg voor kwam.
Ben dus net met een ganetje van 40/50 om de rotonde 5/6 rondjes gaan rijden dit was links om de rotonden, en ja hoor geluid was terug vrij luid zelf buiten de auto hoorbaar denk ik want ik moet nog steeds aan stuur draaien wil het geluid hoog mechanisch krijsend toon aannemen
Toen ik weer rustig verder reed was het na een paar 100 meter helemaal weg alleen net weer veel minder luid dat wel met achteruit parkeren.

Ik weet het vreemd verhaal maar hoop dat iemand mij kan helpen


(Nu moet ik wel toegeven dat ook de rechter lager van wiel kapot kan zijn omdat ik tussen de 40/20 km/h het idee heb dat ik over markeerstrepen op de weg rij)

thekingpin

Geplaatst door thekingpin (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik denk dat je met deze klacht even naar de garage/dealer moet gaan om het hun te kunnen laten horen wat jij bedoeld, want het kan varieren van idd een wiellager tot aan de stuurpomp, zoiets moet je horen om iets erover te kunnen zeggen en van achter de pc is dat wat lastiger.

thekingpin (0), 12 jaar geleden

Het is ook zou trouwens dat als ik een bocht naar links neem dus als er druk op rechter wiel komt te staan geluid wel zwaarder word, moet haast wel wielager zijn :?

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Het zou kunnen maar een beetje goede monteur en die ook deze wagens kent dan kan hij het je wel vertellen wat het zou kunnen zijn.

thekingpin (0), 11 jaar geleden

Probleem is weg was combinatie van weinig vloeistof in de stuurbekrachtiging en een of andere stuur stang linkerkant die aan vervanging toe was

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.