Volkswagen Golf IV: Golf IV Turbo probleem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 1900 Highline

Beste autoliefhebbers,

Bijna één jaar geleden heb ik een nieuwe Garrett turbo op mijn golf laten zetten . Die oude turbo gaf veel witte rook en bleek idd kapot, maar de trekkracht van de turbo was nog perfect.

Op dit moment heb ik sinds 2 maanden dat de trekkracht van de nieuwe turbo wegvalt. Ik kan dan het gaspedaal helemaal indrukken, maar de turbo komt dan pas heel laat bij extreem hoog toerental. Na het verkrijgen van een heel hoog toerental pakt de turbo zich en trekt de auto weer normaal.
Ik kan dan weer normaal rijden, tot op een gegeven moment (dag erna of zo), dan trekt die weer niet bij een toertal waar die normaal wel trekt en moet ik weer hoge toeren rijden. Bij +- 4000 toeren pakt die pas weer en kan ik weer normaal rijden; de turbo pakt dan ook weer bij lagere (normale) toeren.

Heeft iemand een idee of ik nu alweer de turbo kapot heb (pas 15000km mee gereden), of dat dit iets anders is.

Bedankt voor het meedenken.


Groeten,
Ami

ami_holland

Geplaatst door ami_holland (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

ik zou hem eens uitlezen en de slangentjes van de bediening van de turbo controleren.

groetjes jan.

ami_holland (0), 12 jaar geleden

Dank je Jan, ik zal hem daarop laten checken.

de Dokter (0), 12 jaar geleden

laat hem eens rijdend uitlezen, zit te denken aan de luchtmassameter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.