Volkswagen Golf II : Golf MKII 1.3 Carterpan demonteren

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 NZ motor

Mede forummers,

Ik zit met een probleem. Mijn carterpanpakking moet vervangen worden omdat, bleek dat daar olie lekte. Na alle boutjes van de carterpan losgedraaid te hebben, wilde de carterpan nog steeds niet los! Hij lijkt te haken achter de versnellingsbak. Mijn vraag is dan ook: ''Hoe krijg ik die carterpan los?''

Alvast bedankt,
Mvg HofsVW

HofsVW

Geplaatst door HofsVW (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

HofsVW

Ik denk dat de pan er al een keer onderuit is geweest en dat ze hem voorzien hebben van een likje vloeibare pakking, daarom zit hij nu nog vast en lijkt het alsof hij haakt..

Neem een klein breekijzer en zet hem op een paar plaatsen ertussen, voorzichtig heen en weer bewegen en je ziet dat hij los komt..

Zowel carterpan als motor goed schoonmaken en een nieuwe demonteren, of als de oude nog in orde is, deze ook schoon en vet vrij maken en monteren met vloeibare pakking ertussen.

Gr Stefan

HofsVW (0), 13 jaar geleden

Hmm... aan een kant is het carter nu los maar hij blijft nog steeds hangen aan de kant van de versnellingsbak! Als ik dan naar binnenkijk zie ik iets tussen de helft van de carterpan te zitten, het lijkt wel kit ofso iets. Hoe kan ik zoiets verwijderen?

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Gewoon voorzichtig aan trekken, dan komt hij wel los, de carterpan buig je niet zomaar dubbel, anders met een mes snijden..

Er zit niks wat hem verder tegen houd :

[url=http://img189.imageshack.us/i/dsc00228on...][img]http://img189.imageshack.us/img189/540/d...[/img][/url]

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Zit de nieuwe er inmiddels onder ?

HofsVW (0), 13 jaar geleden

[quote=stefan84]Zit de nieuwe er inmiddels onder ?[/quote]
Ja, inmiddels is het gelukt!

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de feedback!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.