Volkswagen Golf II : Auto slaat af als je gas los laat vanaf hooge toeren

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 PN

Mijn golf 2 1.6 PN uit 1991 heeft het probleem dat als ik het gas los laat hij zover weg zakt in toeren dat hij afslaat. Daarna is het weer starten en lopen.

Als ik hem vanaf 2000 toeren los laat loopt hij wel door. Hij zakt dan wel weg naar ong. 600 toeren maar pakt hem dan wel zelf op en loopt vervolgens mooi dor op +/- 900 toeren. Er zit een pierburg 2ee ecotronic carburateur op. Heb de bougies, bougiekabels, verdelerkap en rotor al vervangen.

Alvast bedankt!

Groeten ERik

Erik midwolda

Geplaatst door Erik midwolda (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Waarschijnlijk ( 99% ) zeker dat het probleem in je carburateur zit..

Maar controleer even de vacuumslangetjes ervan net zoals de rubber afdichting onder de carburateur, deze scheuren nog wel eens graag en dan trekt hij valse lucht..

Ook kan het zijn dat de choke-klep blijft 'hangen' dus tever dicht staat en daardoor afslaat, maar dat is op afstand lastig te zeggen.

Gr Stefan

Erik midwolda (0), 13 jaar geleden

Bedankt Voor je reactie stefan84

Heb de vacuumslangetjes gecontroleerd en daar was idd een van 'kapot', die vervangen maar probleem helaas niet verholpen. Ik vind het wel appart dat hij het soms wsel en soms niet doet. Vooral als ik hem vanaf meer dan 3000 toeren laat vallen naar stationair slaat hij bijna altijd af en anders schommelt hij even rond de 500 toeren en gaat vervolgens mooi stationair op +/-800 toeren lopen.

Hoe kan ik die afdichtrubber onder de carburateur controleren of met ik de hele carburateur daarvoor eraf draaien?

michielwehkamp (0), 13 jaar geleden

Luchtfilterhuis eraf halen carburateur heen en weer bewegen dan kun je het vaak wel zien anders even [voorzichtig] met remreiniger op de rubber spuiten gaat de motor anders lopen is de rubber kapot.

Erik midwolda (0), 13 jaar geleden

Nou heb probleem is verholpen allemaal! De Dikke vacuumslang (+/- 10cm) die onder aan de carubrateur zit en die overgaat in een hard kunstoffen ''slang'' was aan de onderkant gescheurd! ff verangen, nog geen 5 minuten werk en de golf met 313500km loopt weer als nieuw!!

Iedereen bedankt voor de adviesen!

Groeten Erik

Hans4040 (265) PRO, 13 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Zo zie je maar weer wat een beetje valse lucht kan veroorzaken, zeker bij deze oudere motor zie je dat toch best vaak..

Mooi om te horen dat alles weer werkt.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.