Volkswagen Golf: Golf nieuwe motor 1.6tdi probleem

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6tdi

hallo jongens ik heb een nieuwe motor in mijn golf6 geplaarts er zat een 77kw 1.6tdi motor in nu een 66kw1.6tdi is per ongeluk gegaan maar goed hij doet het start loopt en rijd
bij stationair liep die slecht hikkerig toen hoorde ik dat ik mijn oude verstuivers moest overzetten of de nieuwe inleren heb ik mijn oude toch maar overgezet toen liep die stationair beter..
nu een ander probleem me oude bak is teruggegaan op de nieuwe motor 30000km. maar nu als die eenmaal warm is en ik laat me koppeling opkomen in zn vrij. dan gaan de toeren omhoog net of die gas geeft. en een schavend geluid.. de koppelingset van mn oude motor heb ik ook overgezet daar miste 1 drukvinger dat hoort zo. en bij de nieuwe motor die ik had gehaald zaten wel alle drukvingers erin zal wel een modificatie zijn maargoed weet iemand wat het kan zijn. me schoonvader zegt me druklager. maar voordat ik die ga vervangen wil ik het eerst zeker weten... heeft het bijvoorbeeld niet alsnog met mijn verstuivers te maken of egr temaken inleren etc?? heb verder geen storingen....

Quentin2012

Geplaatst door Quentin2012 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1400) PRO, 11 jaar geleden

Het zou maarzo kunnen dat er in de computer van een 77 kw andere software zit dan in die van een 66 kw dit zou ik zowiezo controleren.
Als je de koppeling ligt indrukt verdwijnt het geluid dan , dus het druklager net belasten ?

Quentin2012 (0), 11 jaar geleden

Ik ga donderdag wel naar de dealer voor software vragen.. Iedergeval als ik hem ligt intrap krijg een een schavendtikkend geluid helemaal intrappen niks aan de hand en voor de helft oplaten komen gaan de toeren omhoog net of je een een klein beetje gas geeft heb er 1op me werk staan zon 1.6tdi die doet dit allemaal niet..

Quentin2012 (0), 11 jaar geleden

dealer vermeld egr inleren.. alleen nog even geen tijd voor.. ( wat heeft egr met de koppeling te maken??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.