Volkswagen Golf V: Golf V 1.6 fsi turbo?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 FSI

Vraagje:

Ik heb onlangs een golf V 1.6 fsi gekocht, 90.000 op de teller. Voor de aankoop zat er een soort fluittoon in de motor, aangezien ik me hier aan stoorde wilde ik dit voor de aankoop verholpen hebben. Na werkzaamheden aan de spanrol was het verholpen.

Echter na een maand zit er weer een fluittoon in, lijkt erg op de vorige. Het is een soort turbo geluid. Het is hoorbaar vooral bij optrekken, het geluid gaat gepaard met het toerental. Na loslaten gaspedaal zwakt het langzaam af (met of zonder koppelingspedaal in).

Dus terug naar de garage. De hoofdmonteur zei eerst, "dat is de turbo", dus ik: maar het is een FSI! "Dan zou het de luchtinlaat moeten zijn, dus normaal en niet te verhelpen".

Toch vond ik het gek dat de toon eerst weg is, en na een maand weer terug is. Iemand een idee of tip?

Lins

Geplaatst door Lins (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (30) PRO, 13 jaar geleden

nou een fluit toon hoort er niet in ik heb al een paar keer gehad dat het een looprol in de distrubutie was.
als het daar vandaan komt de gehele boel vervangen inc de waterpomp.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.