Volkswagen Jetta: grommend geluid

Bouwjaar: 1987

Prbleem is als volgt: Ik hoor een grommend geluid tijdens het rijden. Vooral bij hogere sneldheid (80) hoor je dat heel goed. Als ik afrem wordt het ook minder. Duidelijk dacht ik: voorwiellager rechts. Geluid komt van rechts dacht/denk ik. Een ander fusee van de sloop gehaald, gemonteerd en... hetzelfde. Nog een andere gehaald, blijft hetzelfde. Voor mij houdt het nu even op. Kan het de binnnste homokineet zijn, of er zit ook nog een rubber op de aandrijf as. Kan hier iets mee aan de hand zijn? Of? Heeft iemand een suggestie? Alvast bedankt.

wim12249

Geplaatst door wim12249 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Jetta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

leber59 (0) PRO, 19 jaar geleden

Controleer ook l.v ra la soms wil het wel anders klinken groetjes rob

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

het luchtfilter huis wil ook wel eens een vervelend bijgeluid geven ook een soort grommend geluid(resonantie) heb je daar al eens naar gekeken?

wim12249 (0), 19 jaar geleden

Rob, heb ik gedaan, maar alles draait goed, zonder geluid of vreemde geluiden.
bedankt voor je reactie
Wim

wim12249 (0), 19 jaar geleden

Arie,
Heb ik niet naar gekeken, maar ik heb niet het idee dat het daar in zit. Het is echt tijdens rijden, als ik tijdens het rijden de koppeling intrap dan hoor je ook echt dat het geluid minder wordt als de snelheid afneemt.
Ook bedankt voor je snelle reactie. Wim

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

een kant opkrikken en laten lopen doe dit links en rechts en luister ook eens in de buurt van de versnellingsbak.
ga niet boven de 60 km/h uit dat vrije wiel draait de dubbele snelheid dan je ziet op de teller.
succes max.

wim12249 (0), 19 jaar geleden

Max, misschien een stomme vraag maar 1 wiel op de grond en een opkrikken? Wil ie dan niet wegrijden? Of begrijp ik het verkeerd?

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

dat gebeurt alleen als er een sper dif in zit of 4wd allroad enz enz.
nee als het goed is (en pas het wel eens toe)dan gebeurt er niets met het wiel dat op de grond staat.
dat blijft gewoon staan .
het andere wiel heeft minder weerstand en zal makkelijker en sneller draaien.
succes max.

wim12249 (0), 19 jaar geleden

Je wilt het niet geloven, maar ondanks de constatering van mezelf en iemand anders dat het de rechter kant zou zijn, heb ik ten einde raad de linkerkant ook vervangen, nadat ik ook nog een keer de rechterkant extra vervangen had ( hij kwam van de sloop dus zou ook een 'gare'kunnen zijn). Ik hoorde al geen vreemde geluiden bij de 2 rechterfusee's, maar toen ik de linker los had, hoorde ik dat ie aanliep. Dat hoor je dus niet als het wiel er nog aan zit. Deze dus vervangen door een 'nieuw' sloop exemplaar en dit probleem is gelukkig over.
Ik heb nog wel een ander probleem maar daar maak ik wel een nieuwe topic van.
In ieder geval allen bedankt voor de tips Rob, Arie en Max.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Jetta of stel zelf een nieuwe vraag.