Volkswagen Jetta 1983: waar op letten bij aankoop jetta 1 bj 1983 met 1.1 motor.

Bouwjaar: 1983

ik kan een jetta 1 bj 83 kopen van de eerste eigenaar met 65.000 echte km's. waar moet ik op letten bij aanschaf. wil niet graag een doorgeroest exemplaar.

vanzanten

Geplaatst door vanzanten (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Jetta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo, kijk of de apk er nog op zit en hoe lang nog.? werp een blik onder de auto. als het er nog puik uit ziet en je krijgt hem voor weinig geld.? dan kopen maar..! je kunt er eindeloos nog mee rijden voor weinig geld aan onkosten. ( altijd doen ) en aan deze auto kun je nog mooi alles zelf doen....

gr,
paul,

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

a.p.k tot december dit jaar. ziet er verder onder de auto wel goed uit. moet er voor betalen E 500,-

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Een enkele keer was de bevestiging van de achteras aan het chassis wel eens slecht. Voor de rest weinig bijzonderheden.

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Punten waar je moet letten bij dit type:

Deurstijl van 2 deurs auto, rot bij scharnieren. Ffe op de deur gaan hangen en je weet genoeg :-)
Achterasophanging--> scharnierpuntophanging is roestgevoellig is absolute afkeur en reparatie hiervan ongeveer 3x zo veel als je voor de auto moet betalen.
Onderhoeken van de voorruitraamstijl willen graag verrotten.
Voortrapan, het deel waar de radiateur op staat is ook roestgevoellig.

Zijn deze punten hard, dan heb je een prima kar voor weinig.

succes

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

onder het voorraam al wel een stukje gerepareerd. verder geen zichtbare roestvorming. dus de vraagprijs is niet gek? auto heeft sinds a.p.k vorig jaar maar 5000km gelopen en staan geen aantekeningen op het keurings bewijs i.v.m roestvorming. dus denk dat het met die achteras ophanging wel mee valt.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi. knabbel nog wat van de prijs af..? en je bent koopman zo zul je zien dat je er nog jaren mee kunt sloffen. welke kleur heeft dat ding..? toch geen witte he.....

heb zelf ook eens zo'n golf gekocht.! van een een donkere meneer deze auto was ook van 83, had hij zelf toen nieuw gekocht had maar 1500,km gelopen..!! wat bleek hij had hem alleen voor het woon / werk.? verkeer gebruikt

paul,

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

nee geen witte, rood metallic. ook nog een "luxe" uitvoering een lx met chroom biesjes rondom.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

oooh dan valt het weer mee... kopen die auto hij kan nog jaren mee.. en als je hem morgen plat rijdt.? ( stel ) ( één na deel er zitten geen plofzakken in ) krijg je er ook nog leuk geld voor terug. leuke handel toch.!

paul,

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

zal er vanavond heen, als hij goed rijdt en ik kan nog wat van de prijs af krijgen ben ik morgen een auto rijker.

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

hij rijdt als een nieuwe, mag ook wel met die km stand. heeft wel wat gebruiksporen,maar van binnen echt splinternieuw en hier en daar een beetje vliegroest maar verwacht verder geen vreemde dingen bij de volgende a.p.k tenminste ziet er allemaal wel goed uit. was voor 460,- de nieuwe eigenaar, geen slechte koop voor een aankomend oldtimer dacht ik zo.

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

tja, een bod van 1000,- kon ik niet weerstaan. ben weer bij af. hahaha. nu weer zoeken naar een goed exemplaar. liefst wegenbelasting vrij. bedankt voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Jetta of stel zelf een nieuwe vraag.