Volkswagen Golf V: Groot probleem!! Kan de auto niet meer in!!

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: BAG 1.6FSI

Goedendag,

of laat het goede er maar af. Ik heb echt dringend hulp nodig.
Ik wilde de rechter voorste portierplaat demonteren vanwege een kleine schade. Ik schroef alles netjes los, maar krijg hem alleen niet los bij de deurgreep. Ik probeer vanalles, maar krijg hem niet los. Nu is dat niet het grootste probleem. Ik heb de sleutel in het contactslot zitten, en de auto in z'n achteruit met het linker portier precies naast een muur geparkeerd. Ik ben iutgestapt door er rechts uit te klimmen. Zodoende had ik rechts van de auto redelijk wat ruimte om aan het portier te werken. Omdat ik de deurgreep niet los kreeg, heb ik het rubber dopje met slotsymbooltje uit de kopse zijde van het rechter portier gewipt, en zag een rood hendeltje zitten. Deze heb ik een keer met een schroevendraaier naar voor bewogen, maar ik kreeg de greep nog niet los. Mijn vermoeden is dat toen alle portieren vergrendeld werden (niets van gemerkt). Het hendeltje heb ik trouwens wel terug in zijn oorspronkelijke stand gebracht (wist namelijk niet waar het voor diende). Uiteindelijk heb ik het rechter portier in de eerste haak laten vallen, en wilde deze weer openen. Maar helaas, op slot!! Ik naar huis gelopen(was bij mijn ouders in de oprit bezig), reserve sleutel gehaald, en dacht hem nu even te openen, maar wederom helaas. Ik vermoed dat dit niet werkt omdat er al een sleutel in het contactslot zit. Ik sta hier dus met een auto, met radio aan, sleutel op het contactslot, de rechter portier half in het slot, waar ik niet meer in kan. Wie biedt mij hulp.

Alvast dank voor al jullie hulp!

FrankB

Geplaatst door FrankB (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Wegenwacht? Gaat de achterklep ook niet open.

Hans

FrankB (0), 15 jaar geleden

Nee, de achterklep is ook op slot gegaan. Maar ik heb goed nieuws. Heb de sleutel ontdaan van zijn afstandsbedienigsgedeelte, zodat ie een stuk korter was(tip van de vw dealer). Vervolgens over het dak gaan liggen, en toch het slot aan de andere zijde weten te bereiken. Zo weer de hele auto kunnen ontgrendelen.
Heren ik dank jullie toch hartelijk voor het mee denken, en ik weet zeker dat ik nooit meer zoiets stoms zal doen.

Met vriendelijke groet,

Frank

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Gelukkig dat het opgelost is Frank.

Hans

FrankB (0), 15 jaar geleden

Dank je Hans. Nu weet ik alleen nog steeds niet waar het rode hendeltje achter de rubber dop kopse kant rechter portier voor dient. Ik ga hem niet zomaar meer bedienen, maar vraag me toch af wat het doet. Iemand hier een idee?

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat zal de bediening van dubbel lock zijn.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.