Volkswagen Golf: GTI houdt van olie?

Bouwjaar: 1995

Mijn golf gti 8v uit 1995 zuipt volgens mij teveel olie. Toen ik m net gekocht had begon het lampje van de olie te knipperen en dacht ik, laat ik eens een beetje olie bijvullen. Ik naar de HERON die me een bepaalt soort olie adviseerden. Alles goed en wel, maar na een maand of twee (zelfs korter) mocht ik het weer bijvullen....Dus ik naar de HERON en vroeg hoe dat kon? Volgens die kerel achter de balie lag het "misschien" aan de olie (die ze me zelf hadden aangeraden) of aan de oliefilter...Er moest dan een olie met toevoeging ofzo in...Nou ik ben geen monteur en weet er nog niet zoveel over, maar volgens mij had hij bijna pauze en was ie blij dat ik weg was. Misschien handig te vermelden : mijn auto produceert ook best veel rook en hij schokt lichtelijk. Misschien olie bij de benzine?

Thijs1981

Geplaatst door Thijs1981 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

jan T (20) PRO, 18 jaar geleden

het zijn waarschijnlijk de klep hoedjes die aan vervangen toe zijn dat wil nog wel eens voor komen.
dus klephoedjes vervangen en als je het zelf doet kost het haast niets.
distrubutie los ; klepdeksel eraf ; nokkenas eraf ; stoter bussen verwijderen en op volgorde leggen ; bougies eruit ; cilinder boven in ; lucht in de cilinder zetten en met klep veren tang/sleutel de klep veer in duwen ; spietjes eruit ; klephoedje eruit trekken en nieuwe er op slaan.
is leuk werk om tedoen en zo doe klep voor klep.
groetjes jan.

Thijs1981 (0), 18 jaar geleden

oke dank je voor de tip, maar kan het nog meer oorzaken hebben?

Hans4040 (320) PRO, 18 jaar geleden


snowman11000 (0), 18 jaar geleden

Ja zeker kunnen er meer oorzaken zijn voor een olie verbruik ....BV de mogelijkheid kan aanwezig zijn dat er een olie schraapveer gebroken is ofwel vast zit, zodat de olie langs de zuiger kan onsnappen en zo in de verbrandingskamers terecht komt.Maar (idd) zoals Jan T al aangaf de kleprubbers zijn ook vaak de boosdoenders van deze klacht bij VW en het is te doen om deze te vernieuwen en geven vaak een verbetering in olie verbruik.....maar verwacht er geen wonderen van!!

Als je dat laatste zelf wil gaan doen dan moet je wel over enige sleutel en kennis ervaring beschikken wand het is niet zomaar even gedaan .....da's zeker!!

Succes

Thijs1981 (0), 18 jaar geleden

dank u dank u, ik ga wel langs de garage ;)

anoniem-1573996169 (0), 18 jaar geleden

Hoi weet je wat je moet doen ,je draait de bougie's eruit,dan draai je je motor totdat je een klep ziet zitten,vaak als er sprake is van versleten kleprubbers zie je zo de olie op de klepsteel zitten,met een klein lampje en of spiegeltje is dit mogelijk,en vergis je niet in de olie,die dure olie hoeft helemaal niet gewoon 10 w 40erin.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

de bougie eruit,aan de motor draaien,en je ziet een klep zitten ?

hoe doe je dat ??

anoniem-1573996169 (0), 18 jaar geleden

Je ziet dan vanzelf een klep opengaan.

snowman11000 (0), 18 jaar geleden

Deze kijkoperatie truuk is echt niet voor een ieder weggelegt en het is de vraag of je iets ziet,iemand die bv voor het eerst door een microscoop kijkt ziet immers ook niets....is altijd moeilijk om het zo te beoordelen goed bedoeld overigens maar volg je eigen advies maar op zoek de garage op.

NB: als je een optische endoscoop heb kun je het wel goed zien maar dan ook nog met een geoefend oog...succes

groet, Jan

stefan84 (0), 18 jaar geleden

en daarbij gaat het ook nog niet bij elke auto

snowman11000 (0), 18 jaar geleden

Ja dat klopt idd als je bovenliggende nokkenassen heb en nwaarbij de bougies in het hart van de verbrandings kamer staan, dan moet je wel van ver kijken deze zitten meestal 16 cm diep,maar met een endoscoop is het goed te doen en dan zie je echt iets.Maar nogmaals je moet dan wel beschikken over zo'n instrument en er mee kunnen omgaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.