Volkswagen POLO: Hard zoemend / fluitend geluid tijdens koude start

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CFW, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

Beste lezer,

Sinds afgelopen vrijdag hoor ik bij mijn VW Polo tijdens een koude start een hoge pieptoon. Na een herstart hoor ik dit geluid niet meer. Het geluid komt achter de auto vandaag aan de rechterkant. Ik heb het vermoeden dat dit geluid veroorzaakt wordt door de brandstofpomp / brandstoffllter. Bij het starten met een warme motor hoor ik dit geluid niet en wat ik vreemd vind is dat het geluid er niet meer is na 1 a 2 keer opnieuw starten.

Ik moet daarbij toevoegen dat er ook geen lampje brand op mijn dashboard.

Het geluid: https://www.youtube.com/watch?v=hEwppEfd...

Wat zou het volgens jullie kunnen zijn?

Alvast bedankt voor de reacties!

quincy janssen-1

Geplaatst door quincy janssen-1 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Ik vermoed dat het geluid veroorzaakt wordt door de pressure regulator op de afbeelding.
Destijds was er een modificatie,van een drukregelaar met een lagere druk en een andere brandstof leiding,meen ik.
Je zou eens kunnen informeren bij een vw dealer,die moeten ervan weten.

quincy janssen-1 (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor de reactie.

Dat zou het inderdaad ook kunnen zijn. Mocht dit het probleem zijn, is het dan 'schadelijk' om hiermee door te rijden? De dealers zitten namelijk aardig vol in de december maand.

Wat wel vreemd is, dat ik dit geluid alleen hoor bij een koude start en af en toe helemaal niet bij een koude start.

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Het is meer een cosmetisch probleem,de klep raakt in resonantie door pulsatie van de brandstof opvoerpomp,in combinatie met temperatuur en viscosieteit van de brandstof,vandaar dat het niet altijd is,het is zelfs mogelijk dat als het geluid optreedt en je de motor opnieuw start het geluid weg is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.