Volkswagen 0: Het remslijtage lampje blijft branden.

Bouwjaar: 2007

Het oranje lampje van de remmen blijft branden.
Alle remblokken met indicators zijn vervangen het remvloeistof niveau is goed.
De wagen is uitgelezen en geeft geen storingen aan.
Wie kan me helpen?

cvandervoort

Geplaatst door cvandervoort (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Potlood (0), 17 jaar geleden

Chris,

Het lampje van de remblokken slijtage indicator lampje is massa geschakeld via de remschijven.

Ik vermoed dat de bedrading van de indicatoren ergens sluiting maakt naar massa. Dit is eenvouding te controleren door de weerstand te meten tussen de bedrading van de slijtage indicatoren en een goede massa (carrosserie of min pool van de accu). Meet deze weerstand wel zo dicht mogelijk bij de eigenlijke indicatoren op de remblokken.

Ik hoop dat je hier wat mee kan.

Ik hoor van je,

M.v.g,

Harrie

Toledo GT (0), 17 jaar geleden

Dag Chris,

heb dit laatst met en passat gehad. Met uitlezen geen probleem geconstateerd, kabelbreuk zou daar ook uit moeten/kunnen komen. Wat het uiteindelijke probleem was is dat de stekker van het remblok niet goed bleef zitten in de stekker op je remunit....zo op het oog wel omdat je er niet in kunt kijken.
Gezien jou bouwjaar zou je trouwens toch ook nog garantie moeten hebben???
Oplossing; Demonteer de wielen 1 voor 1 en laat je auto lopen druk de stekkers aan en zet iemand in de auto om te checken of het lampje uitgaat of gaat knipperen of iets anders vreemds.
Stekkers uit elkaar en opnieuw in elkaar kan ook geen kwaad evenals inspuiten met contactspray [als je ze toch loshaalt]

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.