292 bezoekers online

Volkswagen Polo: Hevige condensatie binnenkant voorruit (probleem nog altijd na v

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo allemaal,

Ik heb een oude Volkswagen Polo (2006) die in de herfst en winter zware condensatie op de voorruit in de auto heeft. Het is zelfs zo vervelend dat als de temperatuur onder de 0 komt, de condensatie bevriest en de binnenzijde van mijn voorruit bevriest, waardoor ik 's morgens moeilijk kan vertrekken omdat ik veel tijd verlies.

Ter herinnering: ik heb geen enkele mogelijkheid om een garage te gebruiken. Ik heb geen probleem wanneer ik mijn auto in de garage kan parkeren, maar dat is op dit moment gewoon geen optie.

Dingen die ik heb geprobeerd, maar die geen resultaat hebben opgeleverd:
1. Controleren of mijn airconditioning werkt: het werkt perfect. Een paar dagen geleden heb ik mijn voorruit bewust laten beslaan bij een zeer lage temperatuur. Zodra ik de airconditioning op lage temperatuur aanzette, was het probleem opgelost. Dit geeft aan dat mijn airco werkt en dat mijn airco de binnenlucht zou moeten drogen.
2. Water in de auto: controleer de meest voorkomende plaatsen (zoals de matten/vloer aan de bestuurders- en passagierszijde voor en achterin; achterin de koffer; ....). Geen enkele nattigheid. Ook geen probleem dat er via de deuren water binnenkomt.
3. Vochtabsorbers: deze werken wel (je ziet een verkleuring), maar het probleem van condensatie blijft bestaan. Ervan uitgaande dat er een blijvend probleem is.
4. De airconditioning aanlaten om de cabine zo droog mogelijk te krijgen: geen effect. Ik heb geen problemen tijdens het rijden (zie punt 1), maar zodra ik lang buiten geparkeerd heb gestaan (bijvoorbeeld 12 uur in ieder geval), is er een andere ernstige vorm van condensatie aan de binnenkant van mijn voorruit.
5. De voorruit schoonmaken: geprobeerd, maar het effect duurt niet lang en na een dag heb ik weer veel last.

Het lijkt erop dat ik geen opties meer heb. Er zou vochtige lucht kunnen binnenkomen, maar ik neem aan dat er ook vochtige lucht naar buiten kan komen en dat zou het condensatieprobleem opgelost moeten zijn. Als ik men raam een kiertje open laat werkt dit, maar dit is natuurlijk geen optie bij regen of sneeuw.

Ook het interieur van de auto is "vrij" warm voor deze tijd van het jaar.

Hoe kan ik dit nu oplossen?

RJJR1993

Geplaatst door RJJR1993 , lid sinds 4 maanden geleden

3 Reacties

0

corne1825, 4 maanden geleden

Beste,
heb je de afdichtings rubbers van de achterlichten al eens gecheckt ?
Komt heel vaak voor dat hier vocht langs naar binnen treed.
Achterlichten zitten ook maar op een knullige manier vast bij de Polo.

0

JdeP, 4 maanden geleden

Is de recirculatiestand (knop) uitgeschakeld?

Succes

0

vp16msw, 4 maanden geleden

Zolang je geen oorzaak vindt misschien een kleine ventilator installeren. Type dat in een PC zit met apart batterijtje. Zodat er een luchtcirculatie is en daar door het interieur wat droogt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.