Volkswagen Golf IV: hoe krijg je oude koelvloeistof uit de motorblok?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16.i

hoi ...hoe krijg je de meeste oude koelvloeisstof uit de motor??? ik heb een tapkraantje en heb vanmiddag het eruit laten lopen,maar meer als 3,5 liter kreeg ik er niet uit.
incl thermostaat losgemaakt..ik weet nu ook niet hoeveel liters koelvloei stof er in moet,,,ze zeggen 6 liter...dus dan blijft er nog 2.5 in zitten....
heb alles doorgespoeld met water...en als ik die met g12+ vermeng is het toch niet optimaal he? of maakt dat niet zo veel uit?





groetjes johnny

johnnie5737

Geplaatst door johnnie5737 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1690) PRO, 9 jaar geleden

Wat was de reden voor het vervangen ? als het gewoon verversen was , dan had je het meeste er gewoon uit moeten laten lopen en dan met vers weer af vullen , je krijgt alles er zo wie zo niet uit.
Nu je met water heb zitten spoelen , tja.
Ik zou afvullen en daarna nog een keer verversen.

johnnie5737 (0), 9 jaar geleden

ik had van de zomer de warmte sensorvervangen en er toen gewoon water bij gedaan...en ik had er vorige week een liter antivries in gedaan...en zag tot me stomme verbazing dat er eigenlijk g12 plus in moet...daarom wil ik er alles zo veel mogelijk uit hebben...ik denk wel dat het met stromend water wel lukken zal..alleen moet ik minstens 4 liter eruit halen
of weet jij een goede oplossing?

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik doe altijd onderste dikke slang radiateur los en dan met luchtspuit in reservoir (dan op zo'n manier dat je geen lucht ernaast spuit) en als er dan niets meer uit komt dan systeem vullen en klaar, meer zou ik ook niet doen als ik jou was, dat is meer dan voldoende.

johnnie5737 (0), 9 jaar geleden

okee... dus dan hoef ik de thermostaat niet meer los te maken?...ik heb er een kraantje zitten is dat niet voldoende? weet je misschien niet hoeveel er in die golf 4 moet?

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Nee joh geen thermostaat loshalen e.d. en 1 liter water op 3-4 liter koelvloeistof maakt niets uit hoor maar als je meer op zeker wilt spelen (en dan nog krijg je nooit echt alles eruit) dan nu doen zoals ik zei en dan paar dagen rijden en dan het weer opnieuw doen. Dan is het vermengt en dan kans dat je er meer uit haalt. Maar als je 4 liter g12 erin kan gooien dan lekker zo laten.

kaleido 1 (1690) PRO, 9 jaar geleden

Zie #2 niet te moeilijk doen.

johnnie5737 (0), 9 jaar geleden

ik heb het met de luchdruk er tamelijk uit gekregen, maar heb toch nog de thermostaat eruit gehaald daar kwam ook nog een halve liter uit.
heb er in totaal 4,2 liter ingekregen...bedankt voor de medewerking

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.