Volkswagen Golf III : Hoge temp en koelvloeistof weg golf 3

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Goededag autoliefhebbers...

Ik zit met een probleem en dat is namelijk dat ik al een tijdje een piepend geluid heb in de richting van mijn v-snaar weet niet precies waar het vandaan komt en dat ik regelmatig (400 a 500km) mijn koelvloeistof moest bijvullen en sinds gisteren loopt de tempratuur op tot het lampje gaat branden en is alle koelvloeistof weg.
Ik heb vorig jaar de koppakking vervangen en de thermostaat dus ik dacht misschien is het de waterpomp, en zou ik dan ook van het piepend geluid af zijn.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

locuz

Geplaatst door locuz (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Een piepend geluid kan vanalles zijn, denk bv aan koelvloeistof die over de riem loopt.

Maar vul hem eerst eens bij en laat de motor op bedrijfstemp komen en kijk of je een lekkage kan ontdekken.

Zie je niks, kijk een of er een straaltje koelvloeistof terug stroomt in het reservoir ( met een vehoogt toerental )

Het kan goed zijn dat de waterpomp kapot is, vandaar de hoge motortemperatuur, door de druk die oploopt in het koelsysteem drukt hij het overtollige eruit, toen de temperatuur omhoog liep, begon hij toen ook koude lucht binnen te blazen ?

Mocht de waterpomp kapot zijn, vervang dan ook gelijk de thermostaat mee omdat de motor flink is warm geworden, en vergeet de distributie niet, de waterpomp word daardoor aangedreven.

Zou er niet meer verder mee rijden, want voor je het weet moet je koppakking er ook aan geloven als de motor telkens flink heet word.

Gr Stefan

locuz (0), 14 jaar geleden

@stefan84

Hij begon geen koude lucht naar binnen te blazen maar hele warme lucht..

bedankt

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Loc

Zou dan eerst even bovenstaande dingen controleren om wat uit te kunnen sluiten.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.