Volkswagen Passat: ik kom de alpen niet meer over

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI

Op de heenreis naar Italie met de vouwwagen schakelde de automaat niet meer terug met als gevolg dat ik in zijn 3 de Grote St. Bernhard over moest met een gangetje van 30. Ik ben ternauwernood de Alpen overgekomen maar nu moet ik nog terug. Zonder vouwwagen valt op dat bij afdalingen de auto afremt, inhoudt. Soms doet ie het weer gewoon. Als ik eenmaal op snelheid ben op de snelweg (met vouwwagen) gaat het weer goed, maar moet ik stijgen dan zakt het vermogen. Wie weet waar dit aan kan liggen en wat eraan te doen is ?

richardpvisser

Geplaatst door richardpvisser (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

alexander242 (0) PRO, 14 jaar geleden

Als alleen je 3 en achteruit werkt dan staat in een noodprogramma. Wat hier de oorzaker van is zal ie toch uitgelezen moeten worden.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Alternatief: Omrijden b.v. door de Frejus tunnel, is minder hoog. Anders langs de kust naar Frankrijk.

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

of een locale dealer bezoeken
anders anwb en een vervangende auto vor de terugreis

Siem Bijman (150) PRO, 14 jaar geleden

Resetten laten en in de bergen "handmatig" schakelen. Is sowieso beter met een automaatbak in de bergen. Door deze bergversnelling te gebruiken voorkom je dat de bak te warm wordt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.