Volkswagen Passat: Inhouden bij optrekken

Bouwjaar: 1997

Ik heb een Passat 110pk afn motor.Pas de LMM en N75 klep uitgewisseld i.v.m niet snel optrekken en even inhouden bij 4000tpm,was toen over en liep perfect.Nu houd de motor soms bij vlot optrekken even in en trekt dan pas door.Wat kan nu het probleem zijn.

B.v.b.d Ron.

ron9753

Geplaatst door ron9753 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo ron...

voor 99% de turbo, deze uitelkaar halen en schoonmaken, dan is het opgelost...

paul,

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

ron,

http://img412.imageshack.us/img412/5272/..." border="0" alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" />

aan deze zijde van de turbo zit jou probleem!

paul,

erdar (0), 18 jaar geleden

Hallo Paul kun je stap per stap alles opschrijven hoe je tewerk moet gaan? Als je de turbo volledig uitelkaar heb genomen moet je dan niet bepaalde dinges op juiste moment terug vastzetten? Hartelijk dank Paul.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

erdar...

indien jou auto naar behoren rijdt! lekker afblijven, nooit onodig los halen.. ook dit vraagt enige kennis van zaken.

overgens jou egr stond toch dicht? mocht dit het geval zijn dan heb jij er voorlopig geen omkijken meer na.

paul,

erdar (0), 18 jaar geleden

Hallo Paul dat was rap. Neen ik heb het gewoon gevraagd. Je weet nooit te veel.

ron9753 (0), 18 jaar geleden

Goedendag Paul
De turbo is 3 jaar geleden gereviseerd (noodloop),de egr-klep is anderhalf jaar darna afgedopt en het regeldstangetje van de schoepinstelling is redelijk ongeveer 10mm te bewegen en als je iemand anders gas laat geven en je kijkt naar de beweging van dit stangetje gaat deze daadwerkelijk met grote uitslag op en neer.

Ron.

ron9753 (0), 18 jaar geleden

Sinds kort bij snel optrekken zeer regelmatig inhouden.Ik heb hem uit laten lezen en de turbo geeft geen constante druk maar varieerd regelmatig met pieken en dalen dus waarschijnlijk toch de turbo.Ga hem binnenkort schoonmaken heb je hiervoor nog pakkingen nodig voor de turbo zelf ?.

Groeten Ron.

ron9753 (0), 17 jaar geleden

Goedendag,Het probleem met het inhouden bij snel optrekken is opgelost.Andere turbo geplaatst.Was dus een niet goed afregelende turbo(vervuiling?)Nu trekt de auto wel niet zo hardmeer op ,maar dit komt omdat de turbo de druk geleidelijker opbouwd denk ik?

Iedereen bedankt voor de informatie.
Groeten Ron.

jurn (0), 17 jaar geleden

dag allemaal,

Ook ik heb een probleem met de turbo (passat Tdi 110 PK 1997). Als de turbo opkomt tijdens het optrekken houdt de motor in. Het lijkt of die de lucht dumpt. In de drie b.v hoor je bij ong 3000 rpm het sissen stoppen houdt ff meer in en dat krijgt de motor weer kracht. Alle slangen gecontroleerd N75 vervangen, de lucht massa meter vervangen egr-klep dichtgemaakt. Wat kan het nog zijn? Heeft de temp-sensor hier nog invloed op?

Met vriendelijke groet,
Jurn

davd (0), 17 jaar geleden

wat mij opvalt is dat er hier nogal veel tdi "s zijn met hetzelfde probleem : "noodloop , niet meer optrekken , vermogenverlies , enz. " de meeste allemaal met 110 pk , ook bij mij , een Bora 110 pk . Ik heb deze laten uitlezen en het resultaat was dat de sensor
regelgrens overschreden defect was .Deze heb ik dan ook laten vervangen om en bij de 250€ resultaat : de auto had nog nooit zo goed gereden ,maar nu na 2 maand is het weer hetzelfde .misschien is het wel een fabricagefout bij deze motoren . De tdi 's met 130 of 150 pk tonen deze problemen blijkbaar niet

Rogier10230 (0), 17 jaar geleden

Is dat de MAP sensor ofzo geweest Davd?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.