Volkswagen Passat: problemen bij afremmen

Bouwjaar: 1998

Hallo Paul ik heb weer u specialiteit nodig. Ik hoop dat ik me goed ga kunnen argumenteren. Ten eerste na dat ik de EGR heb afgedicht zit er heel wat olie op de vaccuumklok van de EGR en ook heb ik de probleem als ik nu rij en moet afremmen aan de lichten begint het al in de wagen de motor zwaarder te horen (precies dat de uitlaat ergens lichtjes raakt)en bij stilstand gaat de wagen duidelijk lichtjes schudden. Stationair toerental heel normaal. En bij heel lichtjes gas geven (tot 950/min) schudden gedaan. Mijn mening is, kan het van de katalisator die los zit en bij afremmen in de pot gaat bewegen en de uitlaatgassen afremt? Paul sorry voor de lange tekst ik hoop dat je me kunt helpen? Hartelijk bedankt.

erdar

Geplaatst door erdar (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

erdar..

indien er op de egr-klep oliesporen te zien zijn, dan de andere zijde egr ook dichten, dan is het verholpen.

uitlaat probleem!

wat wel eens voorkomt is! dat het flexible stuk vast gaat zitten! dan krijg je inderdaad een brom geluid.. je zou het flexible stuk weer gangbaar kunnen maken.. door deze voorzichtig wat heen en weer proberen te bewegen zo dat deze wat soepeler wordt.

paul,

erdar (0), 18 jaar geleden

Paul je bent een kei. Nu weet ik het, dat olie van de EGR druipt juist op op dat flexibel buis en dat kan extra warm worden door de olie met gevolg harder gaat worden. Dat is het. Paul als je niet zo ver woonde had ik je een fles raki gegeven. Goed dat we u hebben.

Santa (0), 18 jaar geleden

Erdar, pas maar op! Ik heb kennissen die een caravan hebben in de Ardennen.......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.