Volkswagen Bora: inhouden/teweinig vermogen

Bouwjaar: 1999

Wij zijn al een paar weken aan het zoeken naar de oorzaak van deze storing. De bora loopt stationair onregelmatig, bij gasgeven gebeurd er te weinig. Stationair zijn de waardes van de uitlaatgassen goed. Bij 2500toeren is het mengels veel te arm 4% zuurstof edn de lambda sensor 0.1V. De overige waardes in het metwaardenblok zien er normaal uit. De VW-dealer om raad gevraagd. Die kwam ook niet veel verder dan het wisselen van van de meest voor de handliggende componenten. Ook hebben we ruim met remmreiniger op lekkages getest. Weet jullie misschien een oorzaak of een collage/garage/specialist die goed diagnose kan stellen. Alvast bedankt!

Hansvandorp

Geplaatst door Hansvandorp (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

misschien een defecte luchthoevbeelheidssensor?!
heb je deze al getest?!

en bettreft het hier een benzine of een diesel, wat voor een motor etc...

Hansvandorp (0) PRO, 18 jaar geleden

Sorry het is een benzinemotor, luchthoeveelheidssensor en lambdasensor zijn reeds uitgewisseld

kawa16166 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hans , je hebt toch niet je brandstoffilter verstopt dicht zitten. Stationair is dan je mengsel nog aan te passen ,maar bij verhoogd toerental niet meer.
kwam er ook een foutcode tevoorschijn???
Iets van adaptie bereik???

Hansvandorp (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb wel de brandstofdruk gemeten, deze blijft op de juiste waarde. In het begin was er een foutcode - misfire op een cilinder - Na het wissen van de foutcodes zijn er geen foutcodes meer zichtbaar geweest. Misschien een domme vraag maar wat bedoel je met adaptiebereik?

kawa16166 (0) PRO, 18 jaar geleden

domme vragen zijn er niet, adaptie bereik is het regelgebied dat in de computer is vast gelegd om de hoeveelheid ingespoten brandstof (tijd) aan te passen.
Heb je al wel compressie gemeten met een goede meter?
Als je O2 teveel hebt kan dit ook een slechte verbranding als oorzaak hebben

Siem Bijman (145) PRO, 18 jaar geleden

Gasklephuis reinigen doet ook wonderen bij deze auto's.

Hansvandorp (0) PRO, 18 jaar geleden

Toch een brandstof probleem. De verstuivers laten testen en schoonmaken, weer monteren en hij deed het weer zoals het hoort. Bedankt voor het meedenken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.