Volkswagen Golf IV: Interieur verlichting, centrale vergr. ruiten bed. problemen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI

Geachte bezoekers,


Mijn auto heeft sinds kort een paar problemen.
Het begon met het niet meer kunnen ontgrendelen/vergrendelen op afstand(hierbij deed de interieurverlichting ook niks meer).

Na controle van de zekeringen bleek deze niet meer goed te zijn, de zekering heb ik vervangen en heb hier ongeveer een week mee rond gereden. Alles werkte weer naar behoren.

Nu liep ik laatst na het afsluiten van mijn auto (afgaand op mijn gevoel) naar de bagageklep om te checken of deze ook wel gesloten was, dit bleek niet het geval(voorste portieren waren dus vergrendeld behalve bagageklep) ik heb de deuren ontgrendeld en opnieuw vergrendeld, waarna de zekering weer eruit geknalt is. Hierna heb ik de zekering vervangen, maar deze is na 1 keer ontgrendelen/vergrendelen opnieuw eruit geknalt. Dus zekering vervangen helpt al niet meer.

Waar zou dit aan kunnen liggen??

Ik heb niks extra,s aangesloten in de auto.
Als extra info(Claxon bleef haken, dus heb ik ongeveer anderhalf maand geleden de zekering van claxon er tijdelijk uitgehaald)

Alvast erg bedankt vor de komende reacties.

drejo

Geplaatst door drejo (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Er is dus iets wat kortsluiting maakt in het centrale deurvergrendelings gedeelte,ik zou hem als eerste laten uitlezen op storingen.
Denk niet dat de claxon er iets mee te maken heeft,maar stel er is een stekker o.i.d. geoxideerd waar toevallig beide op aan zijn gesloten dan kan het weer wel.
De zekering die er steeds uit klapt is van het comfort regelapparaat zo te zien,dus in die draadboom moet je het zoeken,beste is om schema erbij te hebben.

drejo (0), 14 jaar geleden

[quote=ricky]Er is dus iets wat kortsluiting maakt in het centrale deurvergrendelings gedeelte,ik zou hem als eerste laten uitlezen op storingen.
Denk niet dat de claxon er iets mee te maken heeft,maar stel er is een stekker o.i.d. geoxideerd waar toevallig beide op aan zijn gesloten dan kan het weer wel.
De zekering die er steeds uit klapt is van het comfort regelapparaat zo te zien,dus in die draadboom moet je het zoeken,beste is om schema erbij te hebben.[/quote]
Ricky, bedankt voor jouw antwoord..

Ik denk ook aan de kabels, waar ik trouwens steeds meer over begin te twijfelen is dat ik een paar weken in de buurt van de instaplijsten/dorpels aan de gang ben geweest met een hogedruk spuit.

Mijn vermoedens gaan ernaar uit dat hierdoor water op onbedoelde plekken is terrecht gekomen en de kabels hoogstwaarschijnlijk heeft aangetast..


groet,

Drejo

Orio (0), 14 jaar geleden

Kijk ook eens naar de draden waar ze het portier in komen door het rubber bij het scharnier. Het wil wel eens gebeuren dat daar een draad beschadigd is of een draadbreuk optreedt. Ook laten de soldeercontacten in het slot wel eens los. Opnieuw (laten) solderen of het slot vervangen is dan de oplossing. Maar idd eerst laten uitlezen.

drejo (0), 14 jaar geleden

Bezoekers die tot nu toe hebben gereageerd, oorzaak is inmiddels gevonden.

bijna alle draden(beide kanten) die naar kofferbakdeksel en achterruit gaan, zijn doormidden.. ik vind het heel raar dat dit kan gebeuren bij een onderdeel die is bedoeld om vaak open en dicht te gaan.. onlangs het rubber denk ik dat de scherpe randen toch op den duur ervoor zorgen dat de kabels doormidden gaan.

zie foto

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja dit komt vaker voor,maar gelukkig heb je het probleem gevonden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.