Volkswagen Volkswagen golf: Jankend geluid net na het starten

Bouwjaar: 1999

Ja, hier ben ik weer, ik heb nog een vraagje. Ik hoorde het deze week voor het eerst.
Als ik mijn golf IV start (benzine) dan slaat ie aan en dan klinkt er nog een seconde of 1 a 2 een jankend geluid, is dat die pen van de startmotor die niet automatisch terug gaat? Kan ik daar wat aan doen of wordt dat vervangen?

Thijs

thijsmail

Geplaatst door thijsmail (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi thijs


tja, golf kwaaltje.


je kunt hem er simpel afhalen en deze pen schoon maken en een klein likje vet er aan doen

dan gaat het weer een poosje goed.


paul,

Rob4fun (0), 18 jaar geleden

Ik heb ook een probleem gehad met dezelfde kenmerken. Ik heb een Golf 3 1.6 uit 1993 maar hoor van dit probleem ook over nieuwere types (met name Lupo en Golf met lichtere motoren).

Bij mijn Golf schuift de as van de (originele) startmotor bij het starten een stukje de 'versnellingsbak' in waar een busje (noemen ze bij VW een lager maargoed) in zit die als lager moet dienen. Nu zit dit dusdanig degelijk in elkaar dat vaak deze busjes na het starten meekomen uit de bak als de as van de startmotor weer terug schuift. Hierdoor is deze 'lager' kapot gegaan bij de eerst volgende keer starten.

Ik heb deze startmotor vervangen voor een ander type die ook op mijn motor past, deze heeft een eigen frame met een lager waar de as in zit. Smeer voor het plaatsen ook wat lagervet op het tandwiel van startmotor en op 't tandwerk van 't vliegwiel, dan start hij zowat geruisloos;)

Groeten, Rob(ert).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.