Volkswagen Golf IV Variant: zuigerveren?

Bouwjaar: 2000

Staat inmiddels 4 weken bij de dealer, van alles vervangen van luchtmassameter tot lambda sonde, bougies( 4x!) motor gereinigd is erg vervuild kosten nu al 900 euro, auto hapert nog steeds( loopt over drie cilinders)Wij hebben de auto al vier keer meegekregen, met de melding dat ie goed zou moeten zijn, en iedere keer brengen wij hem de volgende dag weer terug, omdat hij niet goed is. Dealer denkt nu aan gebroken zuigerveer, zegt daarvoor de motor te moeten lichten, kosten minimaal 1500 euro. Wij hebben totaal geen verstand hier van, maar kan dat zomaar? Auto 4,5 jaar oud, 88000 km gelopen. Hebben klacht ingediend bij VW Nederland, maar afhandeling duurt minimaal 3 weken, zo lang kunnen wij onze auto toch niet laten staan?

dupl-u-12718-5dd148844551d+mav

Geplaatst door dupl-u-12718-5dd148844551d+mav (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


tja mag dit zomaar.

eigelijk niet er staat immers een merk op deze auto.

ik denk zelf dat de importeur jullie een stukje tegemoet komt
in de kosten.

dit gezien de km, stand en het bouwjaar van deze auto.

wel hoop ik voor je dat deze auto altijd bij een off, vw, dealer in onderhoud is geweest,

anders kunnen ze hier onderuit,


paul,

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

tja op de gok dingen vernieuwen kom je niks mee verder. laat er eens een andere vw dealer of in ieder geval iemand die verstand van vw heeft naar kijken. en zoals paul zegt, je hebt recht op een coulance regeling van de importeur.

dupl-u-12718-5dd148844551d+mav (0), 19 jaar geleden

Héé bedankt, idd altijd in onderhoud bij de vw dealer( zelfde als waar we hem nog geen twee jaar geleden gekocht hebben) maar die zegt dat coulance niet vanzelf sprekend is, en kan ons dus ook niet zeggen of het er komt. Moeten ze niet van te voren vertellen wat een reparatie je gaat kosten?? En mag je niet verwachten dat als je 900 euro hebt betaald voor een reparatie de auto het dan gewoon moet doen? Ik ben bang dat als ik nu naar een andere VW dealer ga, ik helemaal dubbel ga betalen.
VInd het evenzogoed belachelijk dat een dealer waar je je auto hebt gekocht voor heel veel geld( 19000) je niet zo veel in rekening mag brengen binnen twee jaar.....

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


ja ik heb wel begrip voor jou ongenoegen met deze vw /dealer

kijk eigelijk zit deze dealer er ook niet op tewachten dat er klachten komen over de auto die hij heeft geleverd.

ook kan het soms moeilijk zijn..? om een probleem tekunnen vinden.

daarom kun je niet of nauwelijks een prijsopgave doen van dit alles

je weet immers niet waar het eindigd in dit geval.

maar ik vind ook dat ze geen dingen moeten gaan vervangen die achteraf niet nodig waren enzo de klant op kosten jagen deze verwacht toch een behoorlijke auto voor die prijs...

dat vind ik niet zo proff, van deze dealer, deze is niet voor niks dealer hij heeft immers alle middelen om tekomen tot een oplossing,


paul,

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

sluit mij volledig aan bij paul. in mijn ogen heb je wel recht op coulance van de importeur als blijkt dat je een kapotte zuigerveer hebt, dat mag geen plaats hebben na 4 jaar en 88.000 km.

PeWe8940 (0) PRO, 19 jaar geleden

vraagje, over wat voor een motor praat je hier. Motortype en motorcode ?????

dupl-u-12718-5dd148844551d+mav (0), 19 jaar geleden

Gaat om een vw golf 2.0... ze zijn er bij de dealer inmiddels achter hoor, dat het echt om een gebroken zuigerveer gaat. Nu gaan ze alle zuigerveren vervangen, en ze zijn in onderhandeling met VW Nederland over de kosten. Vraag me nu alleen af waar ik die 900 euro voor heb betaald, moesten al die dingen door vervuiling nu echt worden vervangen, of waren die nou echt stuk?

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi marianne



kijk daar sta je dan als leek..

over de kosten die al gemaakt zijn en geen betrekking hebben op de zuigerveren, daar zou ik nog maar eens mee om de tafel.. met deze dealer.

want nu zit je met kosten die nu gezien en achteraf niet nodig waren geweest zoals ik al eerder zei,



paul,

marrewijk (0) PRO, 19 jaar geleden

is het nu opgelost? en zo ja wat was het nu?

dupl-u-12718-5dd148844551d+mav (0), 19 jaar geleden

Nou ja opgelost.... in prinicipe moet de klacht nu verholpen zijn. Alle zuigerveren zijn vernieuwd met alles wat daar bij komt kijken. Over de laatste rekening is idd 75% coulance gegeven. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee... maar deze rekening bedroeg alsnog 335 euro... met de 900 die we al betaald hebben toch een groot bedrag voor zo een nieuwe auto, Volgens de dealer krijgen we over de eerder gemaakte kosten nooit geen coulance. Ik vind dat deze kosten inherent zijn aan de kapotte zuigerveer, maar hij dus niet. Afwachten maar wat volkswagen Nederland gaat doen????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.