Volkswagen Passat: Juiste bandenspanning? 225/40 ZR 18 nokian NRY onder een vw

Bouwjaar: 1997

Ik zit elke keer te vogelen met mijn bandenspanning....Dit heeft mij al een setje banden gekost om met een te lage bandenspanning te gaan rijden van 2.1 BAR. Uitlijning is goed, hij sluit te veel aan de buitenkant af.

Weet iemand wat de juiste bandenspanning is voor een NOKIANBAND, type: 225/40 ZR 18

Auto: Vw Passat TDI 1997

Weet iemand de juiste waarde (BAR)???



Groetjes,


P. Groen

azazel

Geplaatst door azazel (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Santa (0), 18 jaar geleden

Je schrijft dat de uitlijning wel goed is. Heb je dit gecontroleerd of ga je daar van uit? Is de auto ook verlaagd?
Het monteren van veel bredere banden op bredere velgen met een nogal afwijkende ET-waarde resulteert wel vaker in extra banden slijtage, maar ook je rijstijl en met name die van het nemen van bochten c.q. insturen bij parkeren is cruciaal. Als je uitgaat van de standaard bandenmaat 195/65/15 en je stapt over naar 225/40/18 dan is dat nogal een grote stap..... Wat schrijft de fabrikant ZELF voor?

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

breden banden slijten nou eenmaal iets sneller op deze plekken, dit komt met name daar stilstaand te sturen en het snelle bochten werk.

is de band te zacht, zullen de buiten en binnen als sneeuw voor de zon verdwijnen, dus niet aleen de buitenkant.
de hard: de midden slijt beduidend sneller.

wie mooi wil zijn patrick, moet pijn lijden en soms de portomonee trekken, hier is niks aan te doen.

azazel (0), 18 jaar geleden

Hallo,

Ik heb deze setje al 4 jaar onder mijn passat en ik heb hem toen meteen uitlaten lijnen bij een tuningsbedrijf in Buitenpost. Ze slijten weerskanten af wat neerkomt op een te lage bandenspanning. Ik had ze altijd op 2.1 bar staan, maar volgens mij kan dit wel hoger???

Misschien dat iemand ervaring hiermee heeft, als een hogere bandenspanning beter is? Dit is eigenlijk mijn kernvraag. Ja hobby's kosten geld.....weet ik ;-)

Ik zal wel even gaan kijken op de website van NOKIAN...Goeie tip, bedankt.

Groetjes,


Patrick



azazel (0), 18 jaar geleden

Ik heb gekeken op de website van Nokian, maar daar wordt ik ook niet wijzer van.....

PL (0), 18 jaar geleden

Zo'n brede lage banden zou ik zeker op 2,5 bar zetten.

Santa (0), 18 jaar geleden

Tja, ben het helemaal met WCP eens! Als jouw bandenboer dezelfde is als degene die jouw auto heeft uitgelijnd, dan hoop ik dat hij van uitlijnen WEL kaas heeft gegeten.... Mocht je daar twijfels over hebben, dan is het prettig om te weten dat er een hele goede uitlijner in Dokkum zit. Wel wat ver weg voor jou, maar soms is wat je van ver haalt nou eenmaal beter/lekkerder :)! Deze man houdt zich heel veel bezig met het uitlijnen van ralley-auto's die o.a. op Zandvoort hun rondjes draaien. Uitlijnen van (al dan niet extreem) verlaagde auto's is nu eenmaal iets HEEL anders dan uitlijnen conform de basisgegevens uit de computer....

azazel (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor jullie berichtjes!!!

Banden heb ik weg bij Kuiper-banden vlakbij Groningen...Dus de uitlijning zit wel goed wat weer bij "Buitenpost" is gebeurdt (ik weet niet of ik de naam deze tuningbedrijf mag zeggen, maar ze staan hoog aangeschreven). Ze slijten niet raar af, of aan 1 kant.

Zodra het weer wat warmer wordt zet ik ze er weer onder, ik zal dan julle advies wel gaan opvolgen van 2,9 voor en 3,0 achter...Ben hier heel erg blij mee voor deze goeie tip!!!

Bedankt allemaal...

stefan84 (0), 18 jaar geleden

patrick

heb zelf 19''onder een 3 serie Bmw en superverlaagd!
zo laag dat hij net maar dan ook net niet het spatbord raakt!lager kan niet meer en heb er niet zo veel problemen mee!rij er dik 20.000 km mee voordat ze wat gaan afslijten aan de binnenzijde!bandenmaat voo 235-35-19 en achter 245-40-19

zowel voor als achter 3.0 bar in de band.

met een telage bandenspanning krijg je een soort wang erin,tussen onderkant band en velg.als je hiermee door blijft rijden word dat zo warm dan het gewoon scheuren doet!en dat is ook niet echt plezierig.

maar ja,koop altijd een set gebruikte banden,net zo goed en rij er even lang mee,alleen scheelt dan veel in de kosten!

haal ze altijd bij ABC Autobandencentrum Heemskerk

Succes

azazel (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de tip! ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.