Volkswagen Passat: draagarm

Bouwjaar: 1998

Hallo PAUL, ik ga staks de spoorstangkogel los maken en zien of er speling zit op de gedeelte dat in de stuurhuis zit. Maar hoeveel mag de speling zijn? Ik heb een half jaar geleden de spoorstangkogel vervangen maar heb die tot de aanslag ingeduwd? Ik heb andere gezien waar de afstand tussen de aanslag en gedeelte waar die inzit +/- 3mm. Ga de mijne ook zo doen. Paul graag u raad. Dank U.

erdar

Geplaatst door erdar (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo erdar

het liefst zie ik geen speling op de stuurkogel, max 1 mm is toelaatbaar, vaak zeg ik vervangen die stuurkogel.

de hoogte (afstand) heeft te maken met sporing constante S

Wanneer een wiel in of uitveert, verandert de sporing van het wiel afhankelijk van de in- en uitveerweg. De hieruit voortvloeiende sporingswaarden worden aangeduid als sporingkromme

De uitlijncomputer berekent de sporingconstante S uit een meetwaarde in de onbeladen toestand en door een meetwaarde in omhooggebrachte toestand. Hierbij worden de werkelijke waarden met de voorgeschreven waarden vergeleken en evt, bijgesteld

verstandig is na een reparatie van een stuurkogel de auto dus uit te lijnen! dit zal een aanzienerlijk beter weggedrag opleveren..

paul,


erdar (0), 18 jaar geleden

Paul juist de stuurkogel los gemaakt er zat geen speling op (is maar 6maanden oud) en er zat ook geen speling op de stuurstang dat in de stuurhuis zit. Ik heb eraan getrokken en geduwd en gedraaid, geen speling. Paul nog een vraag. De bovenste reactiearmen ga ik morgen halen. Ik heb gezien als ik de wiel draai dan zie je de rubber uit de alu arm uitkomen. De andere hebben dat dat niet. Hoop dat het rammelen gedaan is dan. Maar ik kan wel kiezen tussen merk QH (quinton hazell) en SIDEM. Welk zal ik nemen. Dank U Paul.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

erdar

laat dat B-merk Qh maar liggen (troep) ga dan voor de sidem

paul,

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

maakt niks uit, al die stangen zijn troep(zelfs de originelen)!!

erdar (0), 18 jaar geleden

Paul is SIDEM goed van kwaliteit of ken je een beter merk? Of zal ik bij Vw dealer gaan? Ik ga elk jaar op vakantie en wil zeker alles goed doen?Dank U. Erdar

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

erdar..

sidem is prima.. veelvuldig problemen met deze draagarmen komen niet meer voor! overgens de prijzen zijn ook fors gedaald, ze kosten bijna geen drol meer...

paul,

wicher (0), 18 jaar geleden

Erdar
Wat Paul over de afstelling van de stuurkogelhoogte zegt is correct en zeer helder door hem verteld. Houd er echter rekening mee dat maar heel weinig uitlijn bedrijven dit kunnen. Ik heb er althans stad en land voor af gezocht en uiteindelijk een bedrijf in Breda gevonden. Het heeft me zeer verbaasd en zelfs wat gefrusteerd dat er zo weinig bedrijven zijn die het kunnen. Misschien de dealer maar daar kom ik liever niet. Mijn sub dealer VAG specialist had er zelfs nog nooit van gehoord en zag water branden.
Overigens waarom laat je de werkzaamheden niet door Paul verrichten, prima vakman.

Wicher

erdar (0), 18 jaar geleden

hallo Wicher, bedankt voor je reactie. Ik zou heel graag bij Paul gaan, maar ik woon in Belgie. En ik weet niet waar hij in nederland woont.

wicher (0), 18 jaar geleden

Erdar
Ja dan wordt het een hele reis. Paul woon t in Ommen dat is in de buurt van Zwolle en dat ligt een eind van Belgie. Maar Pauls vakmanschap is groot.

Wicher

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Wij hebben er een uitlijnbrug staan waar dit mee mogelijk is, de dichtsbijzijnde dealer die dit ook kan/weet? wel ff rijden denk ik.....

erdar (0), 18 jaar geleden

Zeg Paul welk merken van onderdelen gebruik je eigenlijk bij reparaties? Weet je misschien ergens een site welk de aangeraden onderdelen merken zijn? Want er zijn er zoveel dat ik op den duur niet weet wat nemen. De verkoper wil zijn stuk natuurlijk verkopen, maar eigenlijk vertouw ik het niet. Bv van QH heb ik toch veel fatsoenlijk gehoord. Dank u. Erdar

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

erdar..

ik monteer uitsluitend orginele kwaliteit, dat wil zeggen eerste montage delen, filters heb ik bv, van knecht of MAN, remschijven van simmerman (OE, eerste montage) remblokken van pagit of lucas
stuurdelen oa febi en sidem, distributie delen van conti-tech, olie van castrol en eurol..

paul,

erdar (0), 18 jaar geleden

Hallo Paul hoe moet ik nu weten of een onderdeel een OE onderdeel is? Ken je ergens een site met een lijst van OE onderdelen of wat informatie? Dank u.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

erdar..

bij oa lucas remblokken wordt dit vermeld op het doosje! ook zou je af kunnen gaan op een bepaald merk.. bv, knecht is gelijk aan het orginele filter. of bv, simmerman is de huis leverancier van de remschijven. alleen moet je vaak zoeken wie o wie dit merkt verkoopt, bv mijn leverancier (van soolingen) levert alles orgineel op vw & audi gebied alleen dan in een andere verpakking, overgens de wat grotere delen haal ik rechtstreeks bij een grote dealer in duitsland.

paul,

erdar (0), 18 jaar geleden

Paul vandaag heb ik de onderste kromme draagarm gekocht van Sidem. Wat ik vreemd vond dat die wel in een plastiek zakje met een sticker van SIDEM zat maar ik zag geen embleem van Sidem of enig kenmerk. Is dat bij jou ook zo? Dank U Paul.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.