Volkswagen Golf: K-jetronic

Bouwjaar: 1982, Brandstof: Benzine, Motorcode: EG 1.6 GTI

Wie o wie kan mij helpen,
Motor loopt mooi vlak stationair, maar slaat min of meer soms wat over bij gas geven, als hij koud is, en mist bij warme motor vermogen.
Heb het brandstofgroffilter in de tank al gecontroleerd, fijnfilter vv, brandstofleidingen van voor naar achter gecontroleerd. brandstofpomp is vernieuwd omdat deze vast zat, is dus ook uit te sluiten.
Gecontroleerd of de distributie wel echt op tijd staat.
Het kan goed zijn dat ik verkeerd zit te zoeken, ontsteking kan mischien ook de boosdoender zijn, maar op dit moment mis ik een heldere ingeving.
Weet iemand of er tabellen zij van brandstofverdelers, die bij een type luchtklep horen, (bosch nummers).
Heb nl na restauratie van deze auto een verstopte brandstofverdeler gehad, hievoor een gebruikte gemonteerd, tot ik er achterkwam dat er 2 verschillende types luchtkleppen zijn( verschil in diameter).
Bij de VW in de versie van ELSA die nu draait, zijn zelfs de omderdeelnummers niet meer beschikbaar.

Ik hoor het graag................
gr carlo

1188

Geplaatst door 1188 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Zet hem eerst eens iets rijker; co stationair mag tussen de 1 en 1,5% zitten, liever iets aan de hoge kant. Zet je hem te arm zal hij tussen de 3500 en 4000 toeren gaan pingelen, duidelijk hoorbaar. Kost je het blok trouwens.

K jetronic afstellen is een vak, gevoel en ervaring zijn hier zeker handig bij......

Ben benieuwd of ie beter gaat lopen.

1188 (0), 16 jaar geleden

Bedankt, maar CO heb ik afgesteld op 3.5 %. Ben hier dus inderdaad mee bezig geweest, heb niet echt het gevoel dat het daar in zit....

Gr. carlo.

erik2819 (0) PRO, 16 jaar geleden

Je zou de regeldruk kunnen meten om te zien of je warmdraairegelaar goed werkt.Misschien kun je bij een vriendelijke dealer een gedeelte van het werkplaatshandboek kopieren om te zkijken hoe dit moet,want ik weet dit niet uit mijn hoofd(lang geleden gedaan)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.