Volkswagen Transporter: kachel transporter

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 td

ik krijg komende week een transporter waarbij de kachel in de middenste roosters niet warm word en de buitenste wel,
deze bus heeft geen airco,
heb de kachel slangen gevoeld een is goed heet en de andere redelijk, kachel kraan lijkt mij wel in orde gezien de buitenste wel warm wordt
lucht zit er niet in.
iemand enig idee?

audivw

Geplaatst door audivw (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stoef (0), 14 jaar geleden

klopt

middelste worden nooit warm, alleen met airco.
dus je kunt een kachelunit van een t4 met airco inbouwen om het te verhelpen.

suc7

audivw (0) PRO, 14 jaar geleden

hmm, heb hem woensdag gehad, als de bus stationair draaid is er koude lucht uit de buitenste roosters, als je gas geeft komt er binnen 4 seconde hete lucht laat je gas los verdwijnt dit weer na 4 sec, deze bus heeft 120dkm km gedraaid, koelsysteem is super schoon, dacht aan waterpomp maar daar is optisch niks aant te zien, thermostaat doet zijn werk, koelsysteem onder druk ontlucht, en getest op koppakking lekkage, met contrast vloeistof en druk meter, lijkt ook goed, koelblok word warm op alle plaatsen met een open thermostaat, themparatuur meter constant 90 graden. hebben er met meerder monteurs naar gekeken, en snappen het echt niet... kachelslang begint af te koellen vanaf de stalen leiding boven de bak, slang van de kop daar de kachel is lauw, toch spuit het koelvloeistof er uit als je een slang los trekt, en heb de kachel radiateur door gespoten kan verstopt zitten maar door stroming is er zat!. raadsel.

marcel7031 (0) PRO, 14 jaar geleden

Werken de luchtkleppen wel mechanisch?
Toch zit ik te denken aan een waterpomp. Er kan wel druk worden opgebouwd, er spuit vloeistof uit als je een slang lostrekt maar het warme water moet wel circuleren.
En dat lijkt plaats te vinden als je gas geeft.

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

voor op het blok onderaan in de slang naar de kachel zit als t goed is een electrische pomp om dit te voorkomen
als de pomp stuk is krijg je dit verschijnsel

audivw (0) PRO, 14 jaar geleden

kan het zijn dat wanneer er een vacuum slang lekt dat de kachel kleppen hier op reageren?
de klant heeft hem eerst weer mee genomen, wou er niet te veel tijd in stoppen, mocht er toch een oplossing komen dan zal ik deze als nog plaatsen. bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.