Volkswagen Sharan: Kachel word niet warm en temperatuur meter komt maar net uit de

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Hallo,

ik heb hier een VW Sharan welke bij gewoon rijden niet goed op temperatuur komt. Als ik de wagen een tijd verhoogd stationair laat draaien dan word de motor gewoon 90 graden en blijft deze het ook als ik dan ga rijden. De verwarming werkt dan ook gewoon naar behoren.

Ik zat zelf al te denken aan zo'n "bij verwarmings" systeem wat niet werkt maar dat zit hier niet op.

Het lijkt mij dat de thermostaat ook uit te sluiten is want als deze open zou blijven staan moet de temperatuur weer zakken als ik (in lage toeren) ga rijden maar dat gebeurt niet.


Iemand een idee of ervaring met dit probleem?


Groet Chris

Chris en Pat

Geplaatst door Chris en Pat (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=Chris en Pat]Het lijkt mij dat de thermostaat ook uit te sluiten is want als deze open zou blijven staan moet de temperatuur weer zakken als ik (in lage toeren) ga rijden maar dat gebeurt niet.[/quote]
daar heb je gelijk in,maar de overige klachten lijken wel op een thermostaat...

Chris en Pat (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik heb inmiddels een pompje ondekt (zit net boven remvloeistof reservoir) waaraan slangen zitten tussen EGR en de slangen die naar de kachel radiateur gaan.

Nu weet ik niet of dit pompje tbv de koeling van de EGr is of juist voor extra verwarming van de kachel radiateur???


Iemand enig idee waar dit onderdeel voor dient?

benedikt69 (0), 13 jaar geleden

HOI heb dit ook voorgehad . alles doorgespoeld maar geen resultaat . heb als laatste het electrisch pompje vervangen boven de remvloeistof en wagen kreeg weer terug de volle warmte

Chris en Pat (0) PRO, 13 jaar geleden

Bedankt Benedikt69,

ik ben net een half uurtje terug van me werk en merke na wat geklooi ineens dat het pompje draaide na er zelf spanning op gezet te hebben... Na het terug zetten met de stekker er op draaide het pompje ook met draaiende motor. na enkele minuten voelde ik al wat warmte van de blower komen dus denk het gevonden te hebben.

Morgen ff proefrijden en het eind resultaat laat ik weten...

Voor zover bedankt iig.

Chris en Pat (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo,

het betreffende pompje waar eerder over gesproken is was inderdaad het probleem.

Weer een probleem opgelost :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.