Volkswagen Sharan: bij optrekken 2 naar 3 bij 2400rpm krassend geluid (soms)

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Bij optrekken vann twee naar drie bij 2400 toeren een schrappen krassend geluid Hierna is het net of hij even inhoud). Ook van 1 naar twee bij 2000rpm en licht scrappend geluid (niet bij het schakelen voor het schakelen niet inhouden) Tweemassavliegwiel en koppeling al vervangen Gebeurd soms diverse malen op een dag en soms een hele tijd niet wel elke dag aanwezig. In de hoge versnelling is er nog niets aan de hand.

rcjonker

Geplaatst door rcjonker (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Voelt de pook op dat moment dan ook anders als normaal? Dus wat je hoort voel je ongeveer ook in je pook?

rcjonker (0), 13 jaar geleden

omdat het enkele malen per dag optreed heb ik de pook nog nooit vastgehad op het moment dat het gebeurt.

rcjonker (0), 13 jaar geleden

overigens bedankt voor je snelle reactie

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Dus het gebeurd niet tijdens schakelen? Omdat je zegt van 2 naar 3 en van 1 naar 2.
Is het niet een metalen kap/plaat die resoneerd? (van uitlaat oid).

rcjonker (0), 13 jaar geleden

Nee het is echt een krassend geluid en soms bij optrekken van twee naar drie dan schokt hij even vergelijkbaar met even gas aantippen en direct loslaten.
Is niet altijd aanwezig frequentie wordt wel meer.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Is het geluid hard genoeg om op te nemen en dat je het op youtube zet dan kunnen wij het ook horen.Anders even langs de garage rijden omdat geluiden moeilijk te beoordelen zijn via de pc,en laat hem gelijk ook even uitlezen.

rcjonker (0), 13 jaar geleden

ven een update: invoer turbo vervangen en de egr vervangen. Ik had goede hoop maar geluid is nog steeds aanwezig. Zou het dan toch de turbo zijn op de pompverstuiver? houd julie op de hoogte

rcjonker (0), 13 jaar geleden

even een update Turbo inlaat vervangen egr vervangen nog steeds is het geluid aanwezig zou het dan toch de turbo zijn of mogelijk de pompverstuiver? als iemand iets weet laat het me dan horen wordt er redelijk depresief van.

rcjonker (0), 13 jaar geleden

vandaag mijn auto opgehaald bij de dealer doos gebak meegenomen. De turbo is vervangen en na een tweetal proefritten van de garage blijkt dit het probleem geweest te zijn. Ik hoop het inderdaad. als ik gereden het en meer weet volgt er weer en update. Ik hoop een goede en dan dat alle problemen echt opgelost zijn. De merkdealer ontvangt dan een mooie brief met hierin de complimenten. Garantie beloven is een, Maar de garantie nakomen en afregelen twee.

rcjonker (0), 13 jaar geleden

Het lijkt erop dat ik van mijn probleem verlost ben. Was dus toch de turbo ik hoop dat iemand anders wat heeft aan mijn informatie zal nog eenmaal reageren om na een aantal dagen te melden hoe het gaat.

rcjonker (0), 13 jaar geleden

Tot nu toe een week ereden geen enkel geluidje meer gehad eindelijk genieten van de auto. Het is dus de Turbo geweest. Heron auto Purmerend heeft met goed geholpen en de 24 maanden garantie welke voor deze auto gelden waar gemaakt. Als er weer en probleem is zal ik het laten horen via dit forum aangevuld onder deze melding

rcjonker (0), 13 jaar geleden

13 januari is het geluid weer terug het begint weer nu in lichte mate maar is hetzelfde geluid ook schakeld hij soms zeer zwaar vooral in zijn een en zijn achteruit afspraak in de garage volgende week hou jullie op de hoogte

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.