Volkswagen Transporter: kachel wordt warm en na een tijdje rijden is kachel koud

Bouwjaar: 1986

Hallo,ik heb een groot probleem met mijn transporter camper 16TD,ik heb al diverse vragen hierover gesteld maar tot nu toe weinig resultaat,het gaat over het volgende mijn camperstart normaal rijdt verder goed,rookt niet,verlies geen koelwater,maar na het springen van een slang,zijn de problemen begonnen,vanaf die tijd blijft de kachel kouden loopt de temperatuur op tot bijna in het rood,ik heb het systeem ontlucht,op de juiste manier ,de thermostaat vervangen,de waterpomp vervangen,de thermokoppeling vervangenmaar alles zonder resultaat,ik weet het niet meer,wie kan mij helpen met mijn probleem.groet Bert

BertErnster

Geplaatst door BertErnster (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Pim 328 (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb je bij het ontluchten de auto voor omhoog gekrikt en dan voor bij de radiateur de lucht uit het systeem gelaten ?

BertErnster (0), 19 jaar geleden

Hallo Pim,bedankt voor je reactie,ja dat heb ik gedaan de auto ongeveer 40-50cm met de neus omhoog ontluchtingventiel 3 slagen open gedraait,motor 2500 toeren laten draaien totdat de lucht eruit was,maar helaas.

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Er zit toch nog lucht in!!

Marijn7200 (0), 19 jaar geleden

Als de kachel pas koud word als de motor 90 graden is, kan het te maken hebben met een beveiliging van de kachel, tegen over hitting.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.