Volkswagen Transporter: kopling slipt soms

Bouwjaar: 2000

Wij hebben twee transporters tdi 88pk waarbij soms de kopling slipt,bij alle twee is de komplete kopling met vliegwiel incl koplingscylinders al vernieuwd,ze doen het ook niet altijd en zeker niet als ze bij ons in de garage staan(net als bij de dokter dan is de pijn ook weg)Heeft iemand ervaring met dit probleem? groetjes gep

stuivenberg

Geplaatst door stuivenberg (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

In de olieleiding van de koppeling zit een dempertje. Deze wil bij de T4 wel eens verstopt raken. Koud is de koppeling dan vaak wel goed maar wordt hij warm(er) dan begint ie te slippen.

wietse11996 (0) PRO, 19 jaar geleden

dit is een motor met het motor nummer ajt en als die koppeling gaat slippen moet je er een koppelingsplaat en drukgroep van een acv 102 pk in te zetten deze kan het koppel wel aan
ik zit bij een dealer wij zetten er dan altijd een van een acv in.

Pim 328 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dan hebben ze bij het vervangen van de koppeling e.d. er waarschijnlijk weer gewoon een drukgroep van een 88 pk ingezet en niet van een 102 pk. Dan kun je weer problemen verwachten zeker als de auto's nogal zwaar geladen worden.
Deze drukgroep moet gemonteerd zitten 074141025KX

SWONNIE (0) PRO, 19 jaar geleden

dempertje in de leiding

stuivenberg (0) PRO, 19 jaar geleden

We hebben de problemen nog niet opgelost ,hebben wel nagegaan welke koplingen er in gegaan zijn dit bleek voor een 88 pk motor.
Omdat er veel met een kar achter gereden word denken wij er toch over om de koplingen te vernieuwen incl dempertje.
bedankt voor de reacties gr gep

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.