Volkswagen Golf I : Kachelventilator werkt niet

Bouwjaar: 1981, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2H gti blok

Wie weet wat er aan de hand kan zijn bij het volgende; soms houdt de auto/motor in tijdens het rijden, na een beetje gas extra geven loopt hij weer maar houdt daarna weer af en toe in nadat dit gebeurde deed mijn kachelventilator het ineens niet meer (in stand 1 gaf hij wel een raar geluid heel af en toe), ik heb ergens gelezen dat dit zou kunnen liggen aan een bepaalde relais omdat dit relais meerdere dingen aanstuurt, klopt dit? zoja waar zit dat relais en welk relais is dit? zo nee, wie weet dan raad of heeft dit meegemaakt?

Cabbie1

Geplaatst door Cabbie1 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Werkt de kachelventilator ook niet meer op de hoogste stand ? Als hij dat wel nog doet zal de kachelweerstand wel kapot zijn, doet hij niks meer, controleer dan eens de zekeringen, zijn die goed, meet op de motor of je nog spanning en massa hebt, is dit het geval, dan zal de motor kapot zijn.

Het zal wel toeval geweest zijn, want het inhouden staat daar los van.

Cabbie1 (0), 13 jaar geleden

ik heb de zekeringen gecontroleerd, deze zijn goed en volgens schema zou het nr 10 moeten zijn, deze is ook goed. het gekke is dat het geluid uit mn speakers weg is, ik vermoed een sluiting ergens. radio doet overigens wel maar zonder geluid dus. dus kachelventilator en geluid uit speakers deden het op het zelfde moment niet meer. Ik heb nog wel het volgende! ik extra ledlampjes in mn deuren, deze kon ik aanschakelen als het contact uit is en ik de schakelaarven op een stand zet, dan knipperen de lampjes. deze knipperen nu niet meer maar als ik mn achteruitverwaming aan zet dan knipperen ze wel! zou het dus kunnen dat mijn kachelven dan geen toevoer van spanning krijgt? ik ga dit morgen proberen te checken, zo ook uitvogelen waar de kachelweerstand zit en meten of er spanning is.

bedankt voor de supersnelle reactie!

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Het zou er inderdaad goed iets mee te maken kunnen hebben, hij zal ergens een spanning of massa missen, dat kan ook verklaren waarom de led lampjes wel werken als de achterruit verwarming word aangezet..

Vreemd van je speakers, de bedrading ervan loopt toch rechtstreeks van radio naar de luidsprekers ?

Controleer eerst eens je massa blokje, ergens bij de zekeringkast en zit met 1 parker vast, na verloopt van tijd rot dat weg of maakt slecht contact, je mist dan een aantal massa's

Ben benieuwt,

Gr Stefan

Cabbie1 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie's, ik heb het gevonden!! het is het relais/blokje de af en toe geen contact maakt, nu er uit gehaald paar keer en teruggeplaatst en zekering nr 10 en toen deed alles het weer (behalve mn radiogeluid maar das van latere zorg)

Het is een grijs blokje met nr 18 er op er staan nog wat gegevens op WL nog iets, mocht iemand excat willen wat er op staat, laat het dan even weten, ik ga nu verder met zoeken om zo'n ding aan te schaffen, iemand nog tips waar of bij wie?

Cabbie1 (0), 13 jaar geleden

p.s. massa aansluiting ga ik proberen te achterhalen, ik houd jullie op de hoogte ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.