Volkswagen Golf I : achteruitrijlichten en koel fan en dashbord verlichting doen het

Bouwjaar: 1982, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 gls

hoi

ik heb een golf 1 1.5 gls uit 1982 gekocht.

wil hem invoeren maar mijn achteruitrijlichten doen het niet en
de koelvin slaat niet aan hij loopt de 3/4 van de meter voorbij en doet nog niks
heb hem op rechtsstreeks spanning gehad en hij draait wel

mijn dashbord verlichting doet het ook niet zowel van de meters als kachel.

de aansteker doet het wel maar niet het lampje wat erom heen zit.

ik hoor het graag :D

gr conrad

golfmk11982

Geplaatst door golfmk11982 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

michielwehkamp (0), 13 jaar geleden

Beste Conrad jouw heeft waarschijnlijk een poosje stil gestaan dan krijg je deze [kleine] elektrische problemen voor de achteruitrijlichten moet je de schakelaar van de bak halen deze zit boven op de bak met twee kabeltjes je ziet dan een knopje even goed contactspray in spuiten voor de koelvin hier is waarschijnlijk de tempratuurzender kapot deze zit onder op de radiateur even weerstand meten met koude en met warme motor en voor de dashbord verlichting de lichtschakelaar demonteren daar zit boven op de dimregelaar ook even goed inspuiten met contactspray. v.g. michiel

stefan84 (0), 13 jaar geleden

De thermoschakelaar kun je niet op Ohm meten, deze zal wel kapot zijn, of er is iets met de bedrading aan de hand dat je fan niet werkt..

Het lampje van de sigaretten aansteker zal wel kapot zijn maar dat moet je even bekijken.

Je kan ook even het aardeblok bekijken onder het dashbord, vaak geven deze door de jaren heen ook problemen en maakt dan geen goed contact meer en kan dan diverse problemen gaan geven.

Voor de achteruit rij verlichting, trek de kabels van de bak af en verbind deze door, zet hem op contact en kijk of ze branden, zo ja, schakelaar defect ( kost nog geen 10 euro ) branden ze nog niet, controleer dan zekering / lamp / bedrading.

Als alles weer werkt, even naar de RDW ( € 100,25 af rekenen ) en als alles goed is krijg je de papieren vanzelf thuis..

Zorg voor je na de rdw gaat dat alles werkt zoals het hoort, misschien ook even de remmen bekijken e.d. anders moet je terug voor een herkeuring, kost ook 25 euro maar is niet nodig en je bent dan zo weer een paar weken verder.

Gr Stefan

golfmk11982 (0), 13 jaar geleden

bedankt allemaal heb de auto klaar voor de rdw.

groet conrad

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.