Volkswagen Golf: Kan een dieselbak achter een benzinemoter?

Bouwjaar: 1981, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo,

Ik ben nu bezig met een golf 1 1600 cabrio van 1981 op te knappen. En nu wil ik de versnellingsbak vervangen voor een bak van een diesel. Weet iemand ook of er dan ook een andere drukgroep en koppeling van een diesel in moet? Of kan ik de originele laten zitten? En weet iemand ook als de aandrijf-assen van een benzine, ook aan een diesel bak kunnen??

Mvg

Poul Verschelling

golf 1 cabrio 1981

Geplaatst door golf 1 cabrio 1981 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

de bak past wel
maar differentieel is anders(OVERBRENGING)

golf 1 cabrio 1981 (0), 17 jaar geleden

Maar valt dat dan wel op 1 of andere manier passend te maken??
Het is ook de bedoeling dat de auto dan sneller word met optrekken, maar op top lever je dan volgens mij iets in...

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

je gaat meer toeren maken en levert trekkracht in

golf 1 cabrio 1981 (0), 17 jaar geleden

maar ik kan dan wel de koppeling en drukgroep van die benzinebak laten zitten??

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

passen
denk t niet

jos_br.5980 (0) PRO, 17 jaar geleden

De versnellingsbak van de diesel past er zo achter. Alleen is de overbrenging zoveel langer dat de auto niet fijn meer trekt en in de vijfde versnelling misschien zelfs terugvalt in snelheid.

Jos.

Nico8119 (0), 17 jaar geleden

Wel een mooie manier om zuinig te rijden :-) De topsnelheid gaat volgens mij juist omhoog en de trekkracht naar beneden. Ik denk dat Jos gelijk heeft over de 5e versnelling; die zal je wellicht op het Nederlandse wegennet niet meer nodig hebben. Zeker als het een bak is waar de 5e versnelling een 'E' (economy) versnelling is. Zelfs de dieselmotor trekt niet meer in die versnelling (in ieder geval van het diesel Golfje uit '83 waar ik ooit nog mee heb gereden).

jos_br.5980 (0) PRO, 17 jaar geleden

Wanneer de bak te lang is gaat de motor ook niet zuiniger draaien. Het is aangetoond wanneer je in een te hoge versnelling rijdt de auto zelfs meer gaat gebruiken.

Jos.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.