Volkswagen golf: Kan niet bij contactslothouder komen

Bouwjaar: 1989

Ik heb een golf 1989, heb het stuur en de ri.aanwijzers eraf gehaald om bij het contactslot te komen.
Ik moet een bus met daarachter een veer van de stuurkolom afhalen maar dat lukt me niet. Die bus is van binnen getand en zit op de stuurkolom.

Grof geweld beschadigd alleen maar......
Is daar een truukje voor.

bedankt,
ger

gerger

Geplaatst door gerger (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

D.K.CARS1858 (0) PRO, 20 jaar geleden

ELs
Inderdaad daar is een trukje voor.
Terwijl je stuur af is en je bedienings hendels plaats je de moer terug op de stuuras tot de as gelijk komt met de moer draai je sleutel contact op contact aan en met een zware hamer geef je een tik op de moer(als je moer gelijk zit met de as moet je geen schrik hebben van schade) zo komt het tussen stuk los van je as. De stuuras zal door de tik naar beneden gegaan zijn en die trek je terug als je stuurslotkop af is door je stuur er terug op te plaatsen en de as zo terug naar boven te trekken en dan kan je alles terug monteren. Niert begrepen mail me dan kurtdeloddere@skynet.be

gerger (0), 20 jaar geleden

Ik heb de hele zondagmiddag zitten proberen om het eraf te krijgen. Iemand zei dat ik een poelietrekker moest hebben. Nergens te leen natuurlijk. Ik had er jaren geleden wel eens 1tje gezien maar nog nooit mee gewerkt. Zelf geprobeerd iets dergelijks te maken maar dat lukt natuurlijk niet.

Je moet je sleutel in stand "contact" zetten omdat je anders je stuurslot kapot zou kunnen slaan: is dat zo??
Dan moet je zeker ook de bevestigingsbout links losdraaien waarmee het aluminium contacthuis vastzit.

Trouwens bedankt voor je reaktie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.