Volkswagen Golf II: Kilometerteller golf 2

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal,
ik zit met het volgend probleem:
Ik heb in m'n dashbord een kilometerteller met een gewone (ronde) klok ernaast (2 stekkers) maar ik heb mijn nu een kilometerteller met toerenteller ( 2stekkers) gekocht maar het is één van een benzinemotor ( deze gaan tot 7000 toeren (heb ik gelezen) en die van een diesel maar tot 5000).
Als ik hem erin steek een helemaal aansluit gaat alles behalve de toerenteller.
Ik heb gelezen op andere sites dat ik een kabel moet trekken van de alternator naar de toerenteller, maar deze kabel ligt er al. (heb ik uitgemeten en hij heeft nog door)
Moet ik dan deze kabel ergens anders steken om de toerenteller te doen werken of kan dit niet?

Wie kan mij helpen?

Mvg Dieter

Dieter_x3

Geplaatst door Dieter_x3 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

audia4 (0) PRO, 12 jaar geleden

gaat gewoon niet werken. bij een benzine werkt de toerenteller op de onstekingspuls, bij een diesel op de wisselspanning die afgetakt wordt in de dynamo. (de z.g. w aansluiting, op lang niet alle dynamo's aanwezig)

succes er mee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.